AlgemeenOmliggende gemeenten

Let op! kiep/kantelramen zijn hartstikke gevaarlijk voor je kat!

Advertentie

Het mooie weer komt er weer aan, hoe warmer het wordt, hoe vaker we de ramen open zetten. Verdrietig genoeg worden elk jaar weer katten het slachtoffer van dit soort ramen.

Zo laten we de ramen vaak gekanteld open staan als we weg zijn. Wanneer je een kat hebt, kun je dit beter niet doen. Katten zullen namelijk proberen om door de smalle opening naar buiten te gaan, dit kan zeer nare gevolgen hebben.

Wat moet je doen wanneer je kat klem is komen te zitten tussen een kantelraam?

NIET: van bovenaf de kat eruit halen.

WEL: ondersteun met één hand het achterlijf van de kat en schuif het lijfje van onderaf naar boven, totdat hij/zij in het geheel uit de spleet kan komen. Pak vervolgens de kat met beide handen om het lijf vast en bezoek daarna de dierenarts. De inwendige verwondingen kunnen namelijk pas uren of dagen later zichtbaar zijn.

Er zijn een aantal oplossingen om dit leed te voorkomen:

Stop een handdoek tussen het kiepraam zodat je kat niet in het smalle gedeelte kan glijden en vast kan komen te zitten.

Plaats een hor voor het raam, bij diverse dierenspeciaalzaken zijn raambeveiliging/beschermroosters voor kiepramen te koop.

Als je op vakantie gaat, instrueer dan de oppas dat kantelramen dicht moeten blijven.

Zie jij een kat die klem zit in een kiepraam? Kom meteen in actie: bel het meldnummer 144 en bel aan bij het betreffende huis. Elke seconde telt!

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.