Gemeente

Koninklijke onderscheidingen in Westvoorne

Advertentie

Tijdens de Lintjesregen 2022 verrast burgemeester Peter de Jong vijf inwoners van Westvoorne, dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. De Koninklijke onderscheiding wordt tijdens een plechtigheid in Cultureel Centrum De Man opgespeld in aanwezigheid van college- en raadsleden, familie, bekenden en mede-vrijwilligers.

De volgende inwoners uit Westvoorne worden dit jaar benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau: an uitjes, cursussen en culturele avonden op. De Ouderenreis Rockanje kon 25 jaar op haar rekenen met de begeleiding en hulp bij de voorbereidingen.
 

Mevrouw R. (Riet) Eggink-Baaima

Mevrouw Eggink heeft zich de afgelopen 20 jaar op bijzondere wijze ingezet voor de Protestantse Gemeente Oostvoorne en Kringloopwinkel ‘Het Vervolg’, waarbij zij vooral aandacht heeft voor de ouderen en sociaal zwakkeren. Als pastoraal ouderling, coördinator van de weeksluiting in Woonzorgcentrum De Leemgaarde en coördinator van de inloopochtenden en bijeenkomsten in de consistorie van de kerk was zij betrokken bij de Protestantse Gemeente. Onder haar leiding heeft zich bij de Kringloopwinkel een hecht vrijwilligersteam gevormd, die met enorm succes deze kringloopwinkel uitbaat. De opbrengst gaat naar het restauratiefonds Dorpskerk Oostvoorne en naar diaconale goede doelen.

De heer A. (André) van Harmelen

Sinds 1997 is de heer Van Harmelen een zeer betrokken ondernemer in onze regio. Via meerdere ondernemersplatforms, zoals TOP Voorne, het Watersportverbond, SOBM en de Business Club Westvoorne behartigt hij de belangen van ondernemers en recreanten op Voorne-Putten. Ook organiseert hij evenementen en ondersteunt hij deze via bijvoorbeeld de Vrienden van Oostvoorne. Als lid van de ledenraad van de Rabobank dacht hij mee over het beleid van de bank en werd met name het klantbelang en de klanttevredenheid gemonitord, evenals de rol van de bank in de lokale samenleving. Zijn activiteiten zijn van grote toegevoegde waarde voor ondernemend Voorne-Putten, het toerisme en de recreatie op het eiland. 

Mevrouw A. (Anneke) Littooij-Landsmeer

Mevrouw Littooij zet zich al meer dan 40 jaar vrijwillig in voor de samenleving. Daar waar nodig helpt zij met passie bij vele verenigingen, stichtingen en instanties. Zo is zij uitgezonden geweest als moeder- en kindverpleegkundige in Noord-Jemen en zette zij zich o.a. in voor Amnesty International, PKN, Catharina Stichting, WSV Blijdorp, Werkgroep Derde Wereld Rockanje en begeleidde zij zomerkampen van het Rode Kruis. Sinds meer dan 20 jaar is zij als vrijwilligster ook zeer nauw betrokken bij de Vakgroep Shantalamassage Docenten (VSD) van lid tot voorzitter.

De heer W. (Wim) Prins

Als natuurliefhebber is de heer Prins al meer dan 30 jaar actief als multi-vrijwilliger bij het Zuid-Hollands Landschap. Naast zijn inzet als coördinator en medewerker van de Heemtuingroep Tenellaplas is hij tevens gids in het natuurgebied, evenementenvrijwilliger, monitorder en lid van de vrijwillige zagers. Daarnaast is hij gastspreker en docent van natuurcursussen. Voor de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) zet hij zich o.a. in als veldonderzoeker en gids. Ook was hij coördinator van de insectenwerkgroep. De heer Prins verdient grote waardering voor zijn werk voor het behoud en onderhoud van ons natuurgebied en zijn passie om mensen bewuster te maken van de natuur. 

Mevrouw N. (Nel) Ritmeester-Mantintveld

Al meer dan 40 jaar is mevrouw Ritmeester een vrijwilligster waarop gebouwd kan worden. Bij de Catharina Stichting organiseerde zij ontspanningsavondjes en uitjes en is zij vrijwilligster in het winkeltje in Brielle en Rockanje. Ook serveert zij o.a. maaltijden en organiseert zij familiediners in restaurant De Branding van Woonzorgcentrum Stuifakkers. Vrouwen van Nu en de Culturele Bus hebben jarenlang een grote steun aan haar gehad. Naast het penningmeesterschap en ledenadministratie pakte zij ook de voorbereidingen van uitjes, cursussen en culturele avonden op. De Ouderenreis Rockanje kon 25 jaar op haar rekenen met de begeleiding en hulp bij de voorbereidingen.

Bron- en foto: Gemeente Westvoorne

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.