Gemeente

Inwoners Voorne aan Zee ontvangen lokale belastingen eind maart

Advertentie

De inwoners van Voorne aan Zee ontvangen hun aanslag voor de gemeentelijke en waterschapsbelastingen eind maart of begin april. Dat is een maand later dan normaal.

Door de herindeling van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne heeft de gemeenteraad van Voorne aan Zee het OZB-tarief eind februari vastgesteld. Daarna kon SVHW pas aan de slag met de verwerking van de nieuwe tarieven. 

Het OZB-percentage is dit jaar voor alle inwoners/bedrijven van Voorne aan Zee gelijk. De overige gemeentelijke belastingen worden uiterlijk op 1 januari 2025 gelijk getrokken. Dat betekent dat inwoners van de voormalige gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne voorlopig nog verschillende tarieven betalen voor o.a. rioolheffing en afvalstoffenheffing. Inwoners en bedrijven van de nieuwe gemeente Voorne aan Zee ontvangen de gecombineerde aanslag via MijnOverheid of per post. 

Voorlopige aangifte inkomstenbelasting 2023

Voor een voorlopige aangifte inkomstenbelasting 2023 is de meeste recente WOZ-waarde per 1-1-2022 nodig. Omdat deze op 1 maart niet voorhanden was, kunt u de WOZ-waarde opgeven van het jaar ervoor, dus per 1-1-2021. U mag ook een inschatting opgeven. Zodra de OZB-aanslag 2023 met daarin de meest actuele WOZ-waarde voor u bekend is, kunt dit via de belastingdienst aanpassen.

Betaalt u via automatische incasso? 

Dan betaalt u de aanslag lokale belastingen 2023 in tien termijnen. De laatste afschrijving vindt plaats in januari 2024.  

Twijfelt u over de juistheid van de WOZ-waarde? 

Check dan eerst welke gegevens gebruikt zijn voor de waardering van uw woning. Zijn er aanpassingen nodig? Maak dan direct bezwaar via de persoonlijke QR-code of digitale link op de brief die bij uw aanslag zit. U kunt ook gebruik maken van het digitale bezwaarformulier op de website van SVHW. Bezwaar maken is op deze manier makkelijk en snel geregeld!  

Inloggen in MijnOverheid via DigiD app of sms-controle

MijnOverheid biedt toegang tot berichten, persoonlijke gegevens en lopende zaken van verschillende overheidsorganisaties. Bent u voor SVHW aangemeld bij MijnOverheid? Dan ontvangt u uw aanslag lokale belastingen digitaal via de Berichtenbox. Inloggen in de Berichtenbox gaat dit jaar met de DigiD app of met sms-controle.
Ontvangt u uw belastingaanslag liever per post? Meld u zich zelf af bij MijnOverheid. SVHW kan dit niet voor u regelen. 

Vragen over de lokale belastingen?

Informatie over de lokale belastingen staat op www.svhw.nl. Hier staan ook de antwoorden op de meest gestelde vragen. SVHW is bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 09.00 uur tot 16.30 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur via (0186) 577 222 of (0800) 02 00 873.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.