AlgemeenBrielleHellevoetsluisNieuwenhoornOostvoorneOudenhoornRockanjeTinteVierpoldersZwartewaal

Informatiemiddag tien jaar World Predator Classic

Advertentie

Van maandag 1 tot en met zaterdag 6 juli 2024 vindt voor de tiende keer de World Predator Classic (WPC) plaats op het Haringvliet. Dit is een jaarlijks terugkerende internationale roofviswedstrijd met deelnemers van over de hele wereld.

Voorafgaand aan het evenement in juli wordt er op woensdag 10 april een informatiemiddag georganiseerd.

Komt u ook? 

U bent woensdag 10 april van harte welkom in Theater Twee Hondjes, Cultuurhuis Oude Veste, Opzoomerlaan 22 in Hellevoetsluis.

13.00-14.00 uur – Ontvangst (foyer theater) met koffie/thee
14.00-15.30 uur – Programma  
15.30-16.30 uur – Informele afsluiting met hapje en drankje

Wethouder sport, Daan van Orselen opent de informatiemiddag en de organisatie van WPC vertelt u graag over deze 10e editie en geeft een terugblik over de afgelopen jaren. Er zijn diverse gastsprekers aanwezig en organisator Ross Honey vertelt digitaal over het universitaire onderzoek en zijn rol bij de Europese Unie. Het belooft een bijzondere middag te worden.

World Predator Classic 2024

De wedstrijd strekt zich uit over een hele week, waarbij het evenement op 1 juli van start gaat met een spectaculaire opening. Het internationale roofviswedstrijdevenement trekt meer dan honderd deelnemers van over de hele wereld.

De World Predator Classic onderscheidt zich, doordat de vissen met zorg worden behandeld en na de vangst weer worden teruggezet in het water. De deelnemers zijn verplicht om de omgeving en het water schoon te houden, op straffe van diskwalificatie. Bovendien wordt de waterkwaliteit en visstand gecontroleerd en de resultaten worden gedeeld met diverse internationale universiteiten. Ross Honey, de initiatiefnemer van dit evenement en diverse andere visevenementen, is uitgenodigd door de Europese Unie om mee te praten over een verantwoorde vorm van vissen. De EU gebruikt de WPC dan ook als voorbeeldproject.

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.