AlgemeenOverheid

Informatieavond van ministerie over nationale energieprojecten in onze regio

Advertentie

Nederland stapt over op groene energie. Voorne aan Zee ligt aan de kust ligt tussen de (toekomstige) windparken op zee en de haven van Rotterdam en ook industriegebieden meer landinwaarts. Daarom krijgen we hier de komende jaren te maken met verschillende landelijke projecten voor het vernieuwen van het energiesysteem. 

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat organiseert binnenkort een aantal informatieavonden om bewoners mee te nemen in dit proces. Wilt u meer te weten te komen over de nationale energieprojecten in onze regio, of heeft u vragen of zorgen? Bezoek één van de inloopbijeenkomsten. In onze gemeente vindt deze plaats op dinsdagavond 13 juni tussen 19:00 en 21:00 uur in ’t Dijckhuis, Vierpolders. Aanmelden is niet nodig. Lees meer informatie op www.bureau-energieprojecten.nl.   

Voor onze gemeente zijn 2 projecten van belang: Delta Rhine Corridor en Net op zee Nederwiek 3. 

Delta Rhine Corridor

Delta Rhine Corridor betreft ondergrondse buisleidingen en gelijkstroomverbindingen tussen Rotterdam, Geleen en Duitsland. Lees meer informatie over dit project op: www.rvo.nl/d-r-c.
Op vrijdag 26 mei 2023 is de verkenningsfase van de Delta Rhine Corridor gestart met de publicatie van het Voornemen en het voorstel voor participatie. U kunt hierop reageren tot en met donderdag 6 juli 2023. Dat kan via www.rvo.nl/d-r-c, maar ook door een brief te sturen, telefonisch contact op te nemen of mondeling een reactie in te dienen tijdens de informatiebijeenkomst.

Net op Zee Nederwiek 3

Net op zee Nederwiek 3 betreft ondergrondse stroomkabels en converterstations op zee en land voor energie vanuit windpark Nederwiek op de Noordzee. Meer informatie leest u op: www.rvo.nl/nederwiek3 en www.netopzee.eu

Gemeente Voorne aan Zee

Gemeente Voorne aan Zee volgt de ontwikkelingen binnen de verschillende landelijke projecten voor het vernieuwen van het energiesysteem met veel aandacht. We kijken wat de belangen en mogelijke gevolgen zijn voor Voorne aan Zee, het landschap en de plannen die Voorne aan Zee zelf heeft. Deze brengen we onder de aandacht van EZK en betrokken netwerkbedrijven tijdens gesprekken en door te reageren op (formele) stukken. En we benadrukken dat het belangrijk is dat projecten in samenhang worden opgepakt, waarbij onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties goed worden betrokken en geïnformeerd. Voor alle projecten geldt dat de gemeente geen rol heeft in de besluitvorming.

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.