Algemeen

Ik ga op vakantie en laat thuis ……

Advertentie

De vakantie is alweer bijna ten einde en volgende week beginnen de eerste scholen alweer. De Dierenpolitie krijgt helaas nog bijna dagelijks telefoontjes over huisdieren die zonder enige verzorging zijn achtergelaten terwijl de eigenaar op vakantie is. En dat is niet helemaal de bedoeling!

Of je nu een hond, kat, konijn, cavia, vogel of ander huisdier hebt; elk huisdier is afhankelijk van ons als mens om gezond te blijven. Dus ook als jij op vakantie gaat, is het belangrijk om oppas of opvang te regelen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om iemand in je huis te laten, of je dier tijdelijk bij een asiel of opvang te plaatsen.

Let op! Een asiel of pension zit vaak snel vol, zeker in de vakantieperiode. Zorg dus dat je dit op tijd boekt. Daarnaast kan een dergelijke opvang om specifieke vaccinaties vragen. Regel deze op tijd zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je alles goed geregeld denkt te hebben, en het bij thuiskomst toch niet helemaal goed gegaan is. Je haalt je dier bijvoorbeeld ziek uit de opvang, of degene die zou oppassen is dit vergeten te doen. Neem in deze gevallen telefonisch contact op met 144 dan kunnen ze eventueel een melding aanmaken.

Advertentie
Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.