Gemeente

Huisvestingsvisie vastgesteld; gemeentehuis Hellevoetsluis hoofdlocatie. Brielle en Westvoorne behouden loketfunctie

Advertentie

Regio – Woensdag 25 mei hebben de gemeenteraden van Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne de huisvestingsvisie vastgesteld. En dat is een belangrijke mijlpaal in het fusietraject van de drie gemeenten. De huisvestingsvisie geeft een stip op de horizon over de locatie van de dienstverlening van de toekomstige gemeente Voorne aan Zee.  

Keuze voor gemeentehuis Hellevoetsluis als hoofdlocatie 

De gemeenteraden hebben ervoor gekozen dat de nieuwe gemeente één hoofdlocatie heeft in combinatie met werken in de wijk. Dat betekent dat de dienstverlening aan inwoners en ondernemers op verschillende manieren vorm kan krijgen: digitaal, op de hoofdlocatie, of bijvoorbeeld op locaties in de wijk.   

Vooralsnog is de locatie Hellevoetsluis het meest geschikt als hoofdlocatie voor de korte en middellange termijn (2-5 jaar) en blijft ook in Westvoorne en Brielle een gemeentelijk loket. Het is straks aan het nieuwe bestuur van Voorne aan Zee om keuzes te maken voor de langere termijn. 

Voor de korte en middellange termijn moet de locatie in Hellevoetsluis wel worden aangepast. In het algemeen moet de locatie Hellevoetsluis een meer open, transparanter en duurzamere uitstraling krijgen. Het wordt meer dan nu een ‘Huis van de gemeente’: met een geschikte raadzaal, flexibele werk- en vergaderfaciliteiten, loket en serviceplein en een multifunctioneel restaurant. En daarbij moet aandacht zijn voor de bereikbaarheid van deze locatie.

De andere locaties

De huidige loketten in het Stadskantoor van Brielle en het gemeentehuis van Westvoorne blijven ook na 1 januari 2023 open. Wel worden in de verdere uitwerking van de huisvestingsvisie plannen ontwikkeld om het Stadskantoor in Brielle en het gemeentehuis van Westvoorne een andere bestemming te geven. Ook kan het zijn dat deze locaties de eerste tijd na de fusie nog gebruikt worden om daar tijdelijk (tot na de verbouwingen in Hellevoetsluis) bepaalde teams te huisvesten. 

Bron: Gemeente Westvoorne

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.