112/MisdaadAlgemeenHellevoetsluis

Hoeveel cannabis planten zijn thuis toegestaan?

Advertentie

Onlangs is in de wijk den Bonsen Hoek in Hellevoetsluis een woning gesloten vanwege de aanwezigheid van hennepplanten ( cannabis). De wetgeving heeft een gedoogbeleid maar dat is niet hetzelfde als legaal.

De maatregeling rondom het sluiten voor de duur van drie maanden van de woning is genomen op basis van de opiumwet. Het bezit van hennepplanten en daaruit marihuana, ook wel wiet, kweken is illegaal. Bij de aanwezigheid van vijf of meer planten is er volgens de wet sprake van beroeps- of bedrijfsmatig kweken. Elke deel van de Cannabisplant waaruit marihuana te vervaardigen is, is illegaal.

Een mythe die bestaat is dat minder dan vijf planten voor eigen kweek wel zouden zijn toegestaan. De wet stelt echter dat elke plant verboden is en in beslag genomen kan worden. Wanneer de eigenaar er dan afstand van doet kan de zaak geseponeerd worden. Dit valt onder het gedoogbeleid. Wietzaadjes kopen is wel legaal. Wanneer iemand vijf of meer planten bezit wordt er altijd een zaak van gemaakt.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.