HellevoetsluisGemeente

Herstelwerk Natte Schietkatoenloods en Bomvrij Hospitaal

Advertentie

Hellevoetsluis – Koninklijke Woudenberg gaat in opdracht van gemeente Voorne aan Zee herstelwerk uitvoeren aan de aan de Natte Schietkatoenloods en het Bomvrij Hospitaal. Deze monumentale panden staan in de vesting van Hellevoetsluis.

Het herstelwerk aan beide gebouwen start na 22 augustus. Als eerste plaatst de aannemer bouwhekken en richt het bouwterrein in. Daarna start het herstelwerk. Het werk duurt ongeveer 11 maanden. De aannemer verwacht de werkzaamheden in juni 2024 af te ronden.

Het herstelwerk bestaat uit het vervangen en herstellen van metselwerk en het verwijderen van de hekwerken bij de Natte Schietkatoenloods. Bij het Bomvrij Hospitaal wordt het dak vernieuwd. De herstelwerkzaamheden zijn nodig om deze monumentale panden te behouden. Als eigenaar zorgt de gemeente dat haar rijksmonumenten in stand gehouden worden. Dit gebeurt met behulp van subsidie van de Provincie Zuid-Holland.

De aannemer zorgt dat het park vlakbij de Natte Schietkatoenloods en het Bomvrij Hospitaal toegankelijk blijft voor publiek. Het park wordt weer in de oude staat terug gebracht als de werkzaamheden klaar zijn.

Advertentie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.