Algemeen

Hebben jullie de barbecue alweer aangestoken?

Advertentie

Het is misschien nog een beetje fris, maar de echte liefhebbers zijn natuurlijk allang begonnen. Pas op met houtenprikkers en je huisdier.

De scherpe punt kan gaatjes prikken in de maag, darm en slokdarm en zo kan ontlasting in de buik lopen. Zorg daarom dat je voorzichtig bent met barbecueën in het bijzijn van je hond of kat.

Ook andere stokjes kunnen gevaarlijk zijn, Denk aan cocktailprikkers, tandenstokers en ijsstokjes.

Heeft jouw hond of kat een stokje gegeten? Neem dan gelijk contact op met de dierenarts.

Dit alles geld ook als je gaat gourmetten; katten en honden zijn je vaak te vlug af.

Als wij gourmetten heeft mijn dochter van die mini kipspiesjes en die zitten op een soort sateprikker, nee, de honden en katten krijgen dat niet maar die stokjes legt ze dan even op tafel en op een bord met afruimen. in principe wordt dat meteen afgewassen maar als ze ze gewoon eet bij haar eten blijft haar bord wel eens staan op haar kamer en dan gaat mijn kat met die stokjes spelen en dan krijgt de hond ze te pakken, oeps, ben er nu heel alert op, maar ook als we een verjaardag hebben. wij waarschuwen iedereen dan, stokjes even midden op tafel in een mini schaaltje i.v.m. de katten en de hond. en zelfs dan krijgt mijn jongste kat wel eens iets te pakken want een prikker die bleef liggen achter het randje van het dienblad wat ik op tafel heb staan, een moment dat je met de visite naar de deur loopt als ze weg gaan. je moet er zo alert op zijn…

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.