GemeenteOostvoorne

Handtekeningen gezet voor bouw van 42 sociale huurwoningen in Oostvoorne

Advertentie

Met de ondertekening van een aannemingsovereenkomst is maandag 9 oktober een belangrijke stap gezet voor de bouw van 42 eigentijdse sociale huurwoningen aan de Patrijzenlaan in Oostvoorne.

Wethouder Daan van Orselen van Woonbedrijf Voorne aan Zee en Landre Schrijver, directeur van Bouwbedrijf Schrijver, tekenden voor de 42 nieuwe woningen die op de plaats komen van 26 eerder gesloopte woningen op deze plek. Samen onthulden zij het bouwbord.

We zijn er trots op dat we als Woonbedrijf van gemeente Voorne aan Zee deze 42 sociale huurwoningen kunnen bouwen. En ook nog volledig energiezuinig.

Daan van Orselen

Patrijzenlaan

De verwachting is dat de bouw komende maand al start. Bij dit project is gekozen om woningen te bouwen voor starters, gezinnen en senioren. Er komen acht benedenwoningen met één slaapkamer, geschikt voor senioren. Daarboven komen acht woningen met twee slaapkamers, voor starters. De beneden- en bovenwoningen komen op de kop van twee blokken met in totaal 26 eengezinswoningen. Deze woningen hebben drie slaapkamers en een zolderverdieping. De nieuwe woningen worden zeer energiezuinig, als zogenaamde ‘nul-op-de-meterwoningen’ uitgevoerd. Dit houdt in dat de energie voor de installaties maar ook de energie voor het persoonlijk gebruik wordt opgewekt door de zonnepanelen. De woningen worden verdeeld over een viertal woonblokken. Voor de woningen komen parkeerplaatsen. De verwachting is dat de woningen in het najaar van 2024 gereed zijn.

We zijn blij deze duurzame nul-op-de-meterwoningen voor het Woonbedrijf Voorne aan Zee te mogen bouwen en hierdoor ons steentje bij te mogen dragen aan de woningbehoefte in Oostvoorne.

Landre Schrijver van Bouwbedrijf Schrijver

Betaalbare woningen ook in de toekomst

Woonbedrijf Voorne aan Zee is een onderdeel van gemeente Voorne aan Zee. Het Woonbedrijf zet zich ook de komende jaren in voor goede en betaalbare huisvesting. In het vastgestelde Koersplan staan de plannen en ambities beschreven op het gebied van beschikbaarheid, verduurzaming en woningkwaliteit, sociale en fysieke leefbaarheid, dienstverlening en participatie en de interne opgave.

Advertentie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.