Brielle

Groot onderhoud aan oevers en steigers in de recreatiegebieden Bernisse en Brielse Meer afgerond

Advertentie

In maart van dit jaar is het Recreatieschap Voorne-Putten gestart met een omvangrijk programma voor groot onderhoud en verbeteringen aan de oevers en aanlegvoorzieningen in de recreatiegebieden Bernisse en Brielse Meer.  De oude voorzieningen zijn verwijderd en opgeknapt of geheel vervangen door nieuwe.  De werkzaamheden zijn nu zo goed als afgerond.

Behalve groot onderhoud aan de bestaande voorzieningen is er ook geïnvesteerd in nieuwe aanlegvoorzieningen. Het gehele onderhoud- en investeringsprogramma omvatte ca. [als het precies 39 objecten zijn dan ca. weglaten. Zijn het er meer dan 39 dan van het getal 40 maken] 39 objecten in zowel de Bernisse als in het Brielse Meer. De werkzaamheden zijn begin maart gestart en zijn nu zo goed als afgerond. 

De objecten die zijn aangepakt omvatten niet alleen aanlegsteigers maar ook diverse aanlegvoorzieningen in de haventjes, zoals Vogelkreek, Krimsloot, Robbe Roggekreek en Haven Middenplaat. In deze haventjes zijn de houten steigers vervangen door stalen damwanden met een langere levensduur. Ook is de totale lengte van de aanlegvoorzieningen ingekort. Dit alles leidt op den duur tot minder onderhoud en lagere beheerlasten. In dit project heeft ook de voetgangersbrug in Oud Hoenderhoek een grote opknapbeurt gekregen. Deze kan nu weer jaren mee.  Het werk is uitgevoerd door GKB Realisatie B.V.

Foto: Gemeente Brielle
Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.