AlgemeenBrielleHellevoetsluisNieuwenhoornOostvoorneOudenhoornRockanjeTinteVierpoldersZwartewaal

Glasvezel in de lift: 63% van de internet overstappers kiest voor glasvezel

Advertentie

Huishoudens sluiten vaker een glasvezel abonnement af. In 2023 koos 58% van de huishoudens bij het afsluiten van een nieuw abonnement voor glasvezel. In het eerste kwartaal van 2024 steeg dit aandeel verder tot 63%.

Stijging in het aantal afgesloten glasvezelabonnementen

Overstappen.nl ziet op basis van eigen data een toename in het aantal afgesloten glasvezelabonnementen. In het eerste kwartaal van 2023 koos 54% van de overstappers voor glasvezel. Het aandeel steeg in het tweede kwartaal naar 57%, gevolgd door een verdere stijging van 58% in het derde kwartaal. In het laatste kwartaal van 2023 nam het aantal afgesloten glasvezelabonnementen toe naar 60%. Voor het eerste kwartaal van 2024 bleef deze stijgende trend zich voortzetten, waarbij het percentage overstappers naar glasvezel steeg tot 63%. 53% van deze glasvezel abonnementen werd afgesloten voor internet zonder tv en bellen.

De stijgende trend in het aantal afgesloten glasvezelabonnementen laat zien dat huishoudens een groeiende voorkeur hebben voor de voordelen van glasvezel. Dit terwijl de kosten van glasvezelabonnementen over het algemeen hoger liggen dan die van DSL of kabel.

Jean-Paul Würsten, Expert Telecom bij Overstappen.nl

Veranderende behoefte

“We zien dat huishoudens steeds vaker voorkeur geven aan glasvezelabonnementen vanwege de hogere snelheden, betrouwbaarheid en de onafhankelijkheid van de afstand tot de wijkcentrale. Ook merken we op dat er een groeiende behoefte is aan sneller en betrouwbaarder internet voor streaming, online gaming, thuiswerken en andere online activiteiten.

Zegt Jean-Paul Wursten

Beschikbaarheid glasvezel

In 2023 zijn er ongeveer 1,5 miljoen nieuwe glasvezelaansluitingen bij gekomen, waardoor het totale aantal aansluitingen nu op 7 miljoen ligt. Hiermee is glasvezel beschikbaar voor ongeveer 90% van alle huishoudens.

Volgens de Telecommonitor van de ACM zijn er momenteel ongeveer 2,7 miljoen actieve glasvezelabonnementen. Dit aantal zal in de komende jaren verder toenemen vanwege de veranderende behoefte, geleidelijke uitfasering van het koper (DSL) netwerk en het aantal huishoudens dat overstapt van het kabel (coax) netwerk naar glasvezel.

Jean-Paul Würsten
Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.