Oproepen

Getuigen gezocht: Zwaar gewonde zwaan Hellevoetsluis (Schokkende foto’s)

Advertentie

Hellevoetsluis ter hoogte van Ebstroom – Vanmiddag kwam er een melding binnen bij Zwanengroep Zuid-Holland dat er een zwaan aan de Ebstroom tegen een boom lag.

De melder zag bloed bij de zwaan en had het vermoeden dat het dier al dood was. Omdat de melder niet zeker was of de zwaan nog leefde, is vrijwilliger Linda van Zwanengroep Zuid-Holland naar de locatie gereden. Wat zij aantrof was geen fijn gezicht!!

De jonge zwaan was op zijn hals open getrokken tot het bot! De vrijwilliger moest even slikken… Het sterke vermoeden bestaat dat de jonge zwaan tijdens zijn slaap is overvallen door een hond, maar ook een aanrijding sluit Zwanengroep Zuid-Holland niet uit. Indien het een aanrijding betreft, is het strafbaar om een dier zo achter te laten. De zwaan heeft deze gebeurtenis niet mogen overleven.

Wij vragen u dan ook; als u iets heeft gezien van dit voorval, dit aan Zwanengroep Zuid-Holland te melden op 06-83797378.

LET OP: FOTO’S KUNNEN ALS ZEER SCHOKKEND WORDEN ERVAREN. WILT U DE FOTO’S NIET ZIEN? SCROL DAN NIET VERDER.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.