Algemeen

Geringde duif gevonden, wat nu?

Advertentie

Zit er een geringde duif in uw omgeving, dan is dat meestal een postduif.

Deze duiven staan bekend om hun oriëntatie vermogen en worden al eeuwenlang gebruikt om berichten te verzenden. Tegenwoordig worden ze alleen maar gehouden voor de duivensport.

De postduif staat bekend om hun indrukwekkende oriëntatie vermogen. Een duif die op een andere plek wordt losgelaten weet vaak feilloos de weg naar hun huis weer te vinden, soms wel honderden kilometers ver!

Nu krijgen de duiven, een week nadat ze uit het ei zijn gekomen, een ring om. Op deze ring staat het jaartal, het land van herkomst en een uniek nummer dat is gekoppeld aan de eigenaar. Op deze manier kun je dus gemakkelijk de eigenaar vinden van de geringde duif.

Vaak is een gevonden duif even toe aan wat rust en zal het vanzelf weer verder vliegen, maar het kan voorkomen dat een duif onderweg verdwaald, ziek wordt of komt te overlijden.

Ook zijn geringde gevonden duiven vaak leeg gevlogen jonge wedstrijdduiven. Zet ze in een beschermde koele omgeving met wat water en eventueel voer en kijk of je eigenaar kan traceren. Totaal leeg gevlogen en vermoeide dieren hebben ook een schrale/lege krop

Op de site van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie kan je het unieke nummer invullen en zo de eigenaar achterhalen. 

Bron: Meldpunt 144 en Nederlandse Postduivenhouders Organisatie

Advertentie
Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.