BrielleGemeente

Gemeenteraad stemt in met plan Oude Goote Brielle

Advertentie

De gemeente Voorne aan Zee heeft het bestemmingsplan vastgesteld om de polder Oude Goote bij Brielle te veranderen in een woonwijk met in totaal 800 woningen. De groen opgezette wijk bevat 50% sociale en betaalbare woningen.

Er komen appartementen en vrijstaande woningen zowel koop als huur. De gemeenteraad is blij met het bouwen van huizen in Voorne aan Zee. Huizen zijn nodig, ook betaalbare en sociale huurwoningen. Wel vraagt de gemeenteraad nadrukkelijk aandacht voor de verkeerssituatie. Hierover werd dan ook een motie aangenomen.

Tijdens de raadsvergadering van donderdagavond werd hier met elkaar over gesproken. Er waren vier insprekers die hun zorgen uitten over de verkeerssituatie die erg leeft in de omliggende wijken. Aan de gemeenteraad werd de motie Ontsluiting nieuwbouwwijk Oude Goote voorgelegd.

Met de komst van de nieuwbouwwijk Oude Goote zien de partijen een forse toename van het verkeer. De aan- en afvoerwegen worden nu al behoorlijk belast. Dit werd ook benadrukt door de insprekers. Zij maken zich tevens zorgen over de geluidsoverlast. Het is er nu al druk, ook buiten de spits. De rotonde bij de Hossenbosdijk is nu al een belangrijke bottleneck voor de ontsluiting naar de N218 volgens inwoners. Naast de bouw van woningen komt er ook nog een hotel en een basisschool in ditzelfde gebied. Het verkeersonderzoek is, zoals gebruikelijk, modelmatig opgezet. De gemeenteraad vindt dat in het verkeersonderzoek het langzame verkeer, de kwetsbare groep, zoals fietsers onderbelicht is gebleven.

Nieuwbouw en goede ontsluiting hand in hand

De gemeenteraad vindt dat de nieuwbouw en een goede ontsluiting hand in hand horen te gaan. Daarom werd het college verzocht om de raad inzicht te geven in verschillende scenario’s voor de ontsluiting van Oude Goote en hierin een nieuwe uitvalsweg mee te nemen als één van die scenario’s. Ook vraagt de gemeenteraad om meer aandacht te hebben voor het langzame verkeer en omwonenden van de nieuwbouwwijk Oude Goote en wijk- en/of dorpsraden actief te betrekken bij de uitwerking. Daarnaast vindt de gemeenteraad een goede afwikkeling van het bouwverkeer een punt van aandacht. Hiermee wordt ook tegemoetgekomen aan de wens van de inwoners die aandacht vroegen voor hun woongenot. De motie werd door alle raadsleden aangenomen.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.