Voorne aan ZeeBrielle

Gemeenteraad stemt in met aankoop van bijna 300 woningen door Woonbedrijf | Brielle

Advertentie

Brielle – De gemeenteraad van Voorne aan Zee nam donderdagavond 18 april een positief besluit over de overname van bijna 300 woningen van woningcorporatie Hef Wonen. De woningen worden overgenomen door het gemeentelijk Woonbedrijf Voorne aan Zee.

De overige woningen van het totaal aantal van 747 woningen, 2 bedrijfsruimtes en 13 parkeerplaatsen in Brielle, Vierpolders en Zwartewaal worden overgenomen door Stichting Maasdelta Groep te Spijkenisse en Woningstichting Ressort Wonen te Rozenburg.

Hef Wonen verkoopt de woningen omdat zij zich vooral wil richten op de regio Rotterdam. Brielle, Vierpolders en Zwartewaal vallen buiten dit gebied.

Door de verkoop aan het Woonbedrijf, Maasdelta en Ressort Wonen blijven de woningen beschikbaar voor sociale verhuur.

Wethouders Daan van Orselen (Woonbedrijf) en Aart Jan Spoon (wonen) zijn heel blij met het besluit van de gemeenteraad

De verwachting is dat de woningen halverwege dit jaar worden overgedragen. Voor de huurders van de woningen verandert er niet veel. Zij kunnen hun woning na de overdracht natuurlijk blijven bewonen. De huurovereenkomst en hun rechten en plichten blijven hetzelfde. Het Woonbedrijf gaat de woningen goed onderhouden en op termijn verduurzamen, zodat de woningen energiezuiniger en comfortabeler worden.

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.