BrielleGemeente

Gemeenteraad geeft gastlessen op het STC in Brielle

Advertentie

Afgelopen week verzorgde de gemeenteraad in samenwerking met de griffie gastlessen aan eerste klassers op het STC in Brielle. De mbo-opleiding die jongeren voorbereidt op een carrière in de procesindustrie of maintenance.

Op uitnodiging van de docent Burgerschap was een aantal raadsleden samen met de griffier een dag te vinden op het STC. Ruim 80 leerlingen, in de leeftijden van 15 tot 18 jaar, kregen meer informatie over de gemeenteraad en het werk van de gemeenteraadsleden. Natuurlijk was er ook aandacht voor de landelijke verkiezingen op 22 november, werd de studenten gevraagd welke eigenschappen zij als jeugd belangrijk vinden voor onze vaste burgemeester en lieten zij hun mening horen bij stellingen over betaalbare woningen voor de jeugd in Voorne aan Zee en wat zij nodig hebben om leuk en veilig uit te kunnen gaan in Voorne aan Zee. Als afsluiter werd hun kennis getest door middel van een aantal vragen, wat resulteerde in winnaars die een leuke Voorne aan Zee-prijs mee naar huis kregen.

Het was een geslaagde dag waarbij de gemeenteraad te gast was in de les om de jeugd te informeren en te enthousiasmeren voor de politiek. De gemeenteraad kijkt er naar uit om in het voorjaar de studenten te ontvangen in de raadzaal van het gemeentehuis om met elkaar in debat te gaan over onderwerpen die spelen bij de jeugd én hoe gemeente Voorne aan Zee kan bereiken en betrekken.

Advertentie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.