Oostvoorne

Gemeenteraad gaat voor nieuwbouwwoningen in Oostvoorne

Advertentie

21 september heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan vastgesteld voor nieuwbouwplan Zwaluwhof. In Oostvoorne komen tussen de Patrijzenlaan, Fazantenlaan en de Van der Meerweg 71 koopwoningen. Dit plan heet Zwaluwhof. Naast Zwaluwhof is een plan in ontwikkeling van het gemeentelijk Woonbedrijf met 42 sociale huurwoningen aan de Patrijzenlaan. Het bestemmingsplan hiervoor staat voor de volgende raadsvergadering op de agenda. 

Zwaluwhof

De koopwoningen in Zwaluwhof worden ontwikkeld door Van Omme & De Groot. Zij gaan hier 17 compacte en 15 royale rijwoningen bouwen, 10 geschakelde bungalows, 22 twee-onder-één-kapwoningen en 7 vrijstaande woningen. Het plan sluit aan op de grote behoefte aan zowel betaalbare starterswoningen als woningen voor senioren. De gemeente heeft regionale afspraken gemaakt met de omliggende gemeenten over de bouw van woningen. Een deel van die woningen wordt gebouwd in de dorpskernen. De ontwikkeling van dit gebied draagt daaraan bij.

Nieuwe woningen

De nieuwe woningen worden bereikbaar vanaf de Fazantenlaan. De buurt krijgt een eigen karakter. Door de achtertuinen van de nieuwe woningen te spiegelen aan de tuinen van de bestaande woningen ontstaat er een soort binnengebied met ruimte voor water en bomenlanen. De waterpartijen zijn onderdeel van het watersysteem dat zorgt voor een goede afvoer van regenwater. De bewoners van de nieuwe woningen kunnen parkeren in de openbare ruimte tussen het groen, maar ook op eigen terrein.

Bron- en foto: Gemeente Westvoorne

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.