Voorne aan ZeeAbbenbroekBrielleEuropoortGeervlietHeenvlietHekelingenHellevoetsluisMaasvlakteNieuwenhoornNissewaardOmliggende plaatsenOostvoorneOudenhoornRockanjeRozenburgSimonshavenSpijkenisseTinteVierpoldersZwartewaal

Gemeenten en waterschap Hollandse Delta gaan voor nul verkeersslachtoffers

Advertentie

Op 11 april gaven bestuurders van gemeente Nissewaard, gemeente Voorne aan Zee en waterschap Hollandse Delta in Zuidland het startsein voor verkeersveiligheidscampagnes op Voorne-Putten. De laatste jaren stijgt het aantal verkeersslachtoffers door onveilig gedrag zoals rijden onder invloed, snelheid en afleiding en daarom vragen de wegbeheerders op Voorne-Putten gezamenlijk aandacht voor gedragscampagnes. Het doel: nul verkeersslachtoffers op Voorne-Putten.

Alle leeftijden

Met posters langs diverse wegen op Voorne-Putten brengen de wegbeheerders de campagnes onder de aandacht bij alle weggebruikers. Per leeftijdsgroep worden de thema’s met aparte voorlichtingsacties of in een verkeersles ook onder de aandacht gebracht. Verkeerswethouder Peter Schop van de gemeente Voorne aan Zee is blij met dit initiatief. “Ik vind het ontzettend belangrijk dat inwoners veilig over straat kunnen, zeker ook kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals kinderen, fietsers en voetgangers.” Heemraad Hennie Wiersma-den Dulk: “Het waterschap beheert de wegen buiten de bebouwde kom en die lopen meestal door polders én over dijken. Verkeersveiligheid is ook op deze wegen van groot belang. Het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers is niet alleen een verantwoordelijkheid van de overheid, maar van alle verkeersdeelnemers en daarom ondersteunen we deze actie.”

Aansluiting

Zes keer per jaar is er aandacht voor steeds een andere campagne vanuit het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), dat de campagnes in Zuid-Holland coördineert. De uitingen sluiten aan bij de landelijke campagne-uitingen. Daarmee krijgt de boodschap ook buiten het eiland Voorne-Putten aandacht. 

Wethouder Chris Hottentot van de gemeente Nissewaard is trots op de samenwerking op het eiland: “Door overal op het eiland aandacht te besteden aan verkeersveiligheid kunnen inwoners er niet meer omheen. Mooi dat we dit met elkaar kunnen doen, om zo te werken aan het verminderen van het aantal verkeersslachtoffers.”

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.