GemeenteBrielleHellevoetsluisOostvoorneOudenhoornRockanjeTinteVierpoldersZwartewaal

Gemeentelijke jaarrekeningen 2022 bekend

Advertentie

De gemeenteraad van Voorne aan Zee heeft op donderdag 6 juli 2023 de jaarrekeningen 2022 van de voormalige gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne vastgesteld, onder voorbehoud van goedkeuring door de accountant.

Gemeenteraad, inwoners, ondernemers en organisaties kunnen in de jaarrekeningen zien wat de voormalige gemeenten hebben gerealiseerd en hoeveel geld ze daaraan hebben uitgegeven. Tegelijkertijd vormen deze jaarrekeningen samengevoegd de start voor de gemeentelijke begroting van 2024.

Positief resultaat

Voor alle drie de voormalige gemeenten geldt, dat het jaar 2022 is afgesloten met een positief resultaat. Het gaat in totaal om een bedrag van € 11,2 miljoen. Een deel van dit bedrag wordt overgeheveld naar 2023. Het bedrag dat overblijft, € 7,8 miljoen wordt toegevoegd aan de algemene reserve van de gemeente Voorne aan Zee. Wethouder van financiën, Robert van der Kooi: ‘Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne hebben minder geld besteed aan het realiseren van de doelstellingen dan in hun begrotingen voor 2022 was opgenomen. Hiervan is vooral de fusie de oorzaak. Veel werk en tijd is gestoken in de voorbereidingen voor de nieuwe gemeente. Daarnaast zijn er in een laat stadium nog extra rijksbijdragen ontvangen, die niet meer in de begrotingen van 2022 verwerkt konden worden.’

Positief over de toekomst

Er gebeurde veel in 2022. Zoals de oorlog in Oekraïne, stijgende prijzen en hoge kosten voor energie. Dit had grote gevolgen voor veel inwoners, ondernemers en organisaties. De gemeenten hebben geholpen om deze gevolgen zoveel mogelijk te dempen. Wethouder Van der Kooi: ‘De afgelopen jaren waren niet gemakkelijk, en ook de komende tijd wordt veel van ons gevraagd. Op basis van de afgelopen jaren ben ik positief over de toekomst. We doen wat we kunnen en dat zullen we ook blijven doen. Daar mogen we trots op zijn.’

Accountantsverklaring

De jaarrekeningen zijn nog niet volledig beoordeeld door de accountant. Volgens de accountant geven de jaarrekeningen een getrouw beeld. De accountantscontrole wordt een deze dagen verwacht, zodat de gemeente Voorne aan Zee de jaarrekening op 14 juli 2023 op tijd kan aanbieden aan de provincie Zuid-Holland.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.