Gemeente

Gemeentehuizen van 27 december tot 4 januari gesloten

Advertentie

Vanaf 1 januari 2023 zijn de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. Om vanaf januari een mooie gemeente voor u te kunnen zijn worden vanaf half december tot 4 januari 2023 alle systemen en diensten aan elkaar gekoppeld. Hierdoor loopt de dienstverlening anders dan u van ons gewend bent en zijn de gemeentehuizen van 27 december 2022 tot 2 januari 2023 gesloten voor bezoekers. Wat dat in de praktijk betekent zetten we voor u op een rijtje.

Mooi op tijd voor het regelen van uw burgerzaken

 • Nieuw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart
  Plan uiterlijk 15 december 2022 via de website van uw huidige gemeente een afspraak voor deze aanvraag in. Ophalen kan dan uiterlijk op 22 december 2022.
   
 • Uittreksel Basisregistratie personen (BRP) of burgerlijke standVraag dit uiterlijk 22 december 2022 aan via de website van uw huidige gemeente of bel Burgerzaken via 140181.
 • Aangifte geboorte of overlijden
  Maak hiervoor telefonisch een afspraak bij Burgerzaken van uw huidige gemeente via 140181.
   
 • Doorgeven verhuizing
  Verhuist u in december 2022? Geef dit dan uiterlijk 22 december door via de website of telefonisch aan Burgerzaken van uw huidige gemeente via 140181. U kunt uw verhuizing vier weken voor de verhuisdatum al doorgeven.
   
 • Verloren paspoort, identiteitskaart of rijbewijs
  Bel uw huidige gemeente via 140181 voor een verklaring van vermissing. Verlies van een rijbewijs kunt u doorgeven via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) www.rdw.nl.
   
 • Bij spoed zijn we er altijd
  Voor spoedzaken tussen 23 december 2022 en 4 januari 2023 kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente via 140181. Spoedzaken kunnen zijn het doorgeven van een geboorte of overlijden of plotselinge verhuizing en een aanvraag uittreksel Basisregistratie personen (BRP) of burgerlijke stand.

Mooi vooruitzicht vanaf 2023

 • Ons telefoonnummer blijft hetzelfde
  Alle gemeenten zijn en blijven telefonisch bereikbaar via 140181. U kunt dan vragen naar de gemeente Hellevoetsluis, Brielle, Westvoorne én vanaf 1 januari natuurlijk Voorne aan Zee!
   
 • Aanvragen en ophalen Voorne aan Zee
  Vanaf 4 januari kunt u afspraken maken via de website www.voorneaanzee.nl of telefonisch via 140181.
  U kunt persoonlijke documenten zoals paspoort, rijbewijs en identiteitskaart aanvragen en ophalen in Brielle (Slagveld 36), Hellevoetsluis (Oostzanddijk 26) en Rockanje (Raadhuislaan 6).

Ophalen afval en bezoek milieustraat

Het inzamelen en wegbrengen van afval blijft gaan zoals u nu gewend bent. Raadpleeg voor de inzameling van  via de AfvalWijzer app of via www.afvalwijzer.nl. Door het invullen van uw postcode en huisnummer op de website of de app van de AfvalWijzer, krijgt u direct inzicht in de ophaaldata van afval op uw adres.

Ook behoudt u toegang tot de milieustraat waar u nu toegang tot heeft, met dezelfde openingstijden. De milieustraat in Brielle werkt op afspraak. Een afspraak kan gemaakt worden via de website www.brielle.nl en vanaf 1 januari 2023 via voorneaanzee.nl of telefonisch via 140181.

Gemeentelijke accommodaties

De gemeentelijke accommodaties zijn gewoon open. Lees op de website van de betreffende accommodaties wanneer zij tussen kerst en oud nieuw open zijn.

Het Historisch Museum Den Briel is ook geopend. Meer info op de website www.historischmuseumdenbriel.nl.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.