Gemeente

Gemeente Westvoorne wil twee pilotprojecten voor Tiny Houses uitvoeren

Advertentie

Er is steeds meer vraag naar de mogelijkheden om Tiny Houses te bouwen. De krapte op de woningmarkt vraagt om creatieve oplossingen. Tiny Houses voldoen aan de wens om kleiner, duurzamer, tijdelijk en goedkoper te wonen. De afgelopen jaren is de gemeente in gesprek geweest met verschillende initiatiefnemers, maar het gemeentelijk en provinciale beleid biedt te weinig mogelijkheden om een Tiny House te realiseren in de gemeente Westvoorne. Omdat de gemeente Westvoorne streeft naar een evenwichtig en toekomstbestendig woningaanbod met ruimte voor speciale woonvormen, gaat het college nu op zoek naar uitvoerbare tijdelijke initiatieven.

Het voornemen is om twee pilots te selecteren. Eén van de pilots moet ontwikkeld worden op een locatie waar maximaal 5 Tiny Houses kunnen komen, op een losstaand perceel, bijvoorbeeld agrarische grond. De andere pilot moet bestaan uit maximaal 2 Tiny Houses, binnen een woonerf.

Heeft u interesse om één of meer Tiny Houses te ontwikkelen dan kunt u zich inschrijven voor deze pilots. Als inschrijver voor de pilots zorgt u zelf voor een locatie binnen het door de gemeente aangegeven gebied en de uiteindelijke bouw van het Tiny House. Eind oktober/begin november maken we via onze website, de social mediakanalen en in Weekblad Voorne bekend wanneer en hoe u zich kunt inschrijven voor het ontwikkelen van een plan.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.