Rockanje

Gemeente Westvoorne; Vier kerst duurzaam

Advertentie

Binnenkort vieren we weer het mooiste feest van het jaar: Kerstmis. Gezellig met vrienden of familie rond de kerstboom een paar dagen genieten. Traditiegetrouw eten we dan lekker uitgebreid, kruipen we rond de kachel of het haardvuur en geven we elkaar cadeautjes. Weet u hoe kerst ook duurzaam kan zijn en u het feest milieuvriendelijk kunt vieren? Hieronder vindt u een aantal tips.

Haardvuur

Een mooi knapperend vuur of een lekker snorrende kachel geeft een warme gloed en brengt ouderwetse gezelligheid in huis. Maar let goed op de (brand)veiligheid. Dit kunt u doen door voor u het vuur aanmaakt, eerst even op www.stookwijzer.nl te kijken. Hier kunt u voor uw adres precies zien of de weersomstandigheden overlast voor uw buren kunnen veroorzaken. Meer tips over het stoken van haardvuur vindt u op deze pagina.

Duurzame kerstcadeaus

Ook kerstcadeaus kunnen duurzaam zijn. Dat doet u door heel eenvoudig bij de lokale ondernemers te kopen, ‘groene gadgets’ of iets tweedehands te geven en de cadeaus met de fiets te halen.

Vegetarisch koken

Naast dat vlees één van de ingrediënten is die een maaltijd duur maken, is de productie van vlees meer belastend voor het milieu dan andere producten. Maak een duurzaam kerstdiner met maaltijden zonder vlees of geef groente de hoofdrol. Voor lekkere recepten gaat u bijvoorbeeld naar de website van het Voedingscentrum.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.