GemeenteBrielleHellevoetsluisOostvoorneOudenhoornRockanjeTinteVierpoldersZwartewaal

Gemeente Voorne aan Zee steunt campagne voor Orange the World

Advertentie

Gemeente Voorne aan Zee sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Van 25 november tot en met 10 december (Dag van de Rechten van de Mens) wordt wereldwijd aandacht besteed aan het feit dat nog steeds vrouwen het doelwit zijn van geweld.

Om hier aandacht voor te vragen worden over de hele wereld gebouwen oranje verlicht. Gemeente Voorne aan Zee steunt deze campagne door Korenmolen De Hoop in Hellevoetsluis, de Kaaibrug brug in Brielle en cultureel centrum de Man en het Dorpsplein in Oostvoorne oranje te verlichten. Daarnaast wordt de Orange the World vlag gehesen bij het gemeentehuis.

Thema Orange the World: “Veilig, overal en altijd”

In 2023 is het thema van de campagne “Veilig, overal en altijd”. Met dit thema wil Orange the World de bewustwording vergroten over het feit dat geweld tegen vrouwen en meisjes niet alleen achter de voordeur en op straat plaatsvindt, maar overal in de samenleving. Geweld, seksuele intimidatie en femicide vindt bijvoorbeeld ook plaats bij het uitgaan, op het werk, op de sportclub, in de zorg en op alle andere plekken waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes elkaar ontmoeten.

Als wethouder, maar ook als vrouw en als moeder van een dochter en twee zonen, wens ik dat iedereen altijd, overal veilig is. Daarom heb ik de pledge #medestander in de strijd tegen geweld ondertekend. Iedereen kan #medestander worden door niet weg te kijken als je iets ziet gebeuren tussen collega’s op je werk of als iemand geïntimideerd wordt op straat of op social media. Als iedereen #medestander wordt, dan kunnen we met z’n allen geweld de wereld uit helpen.

Wethouder Janneke Postma

Orange the World-koeken

Steeds meer maatschappelijke organisaties doen mee aan de campagne door lokale acties te organiseren. In gemeente Voorne aan Zee strijden Orange the World, Blooming Bakery en de Soroptimistclub Voorne-Putten- Rozenburg samen tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Zij hebben hiervoor de speciale Orange the World-koek uitgebracht. De koeken worden gebakken door Blooming Bakery, een sociale onderneming waar allerlei lekkers wordt bereid door cliënten van Fier. Fier is een landelijk expertise-en behandelcentrum dat slachtoffers van geweld weer op weg helpt naar zelfstandigheid. Kijk voor meer informatie over deze actie op www.bloomingbakery.nl.

Veilig thuis

Orange the World werkt samen met Veilig Thuis. Veilig Thuis is 24/7 gratis en anoniem bereikbaar via telefoonnummer 0800-2000 of via de chat op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur via www.veiligthuis.nl

Advertentie
Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.