BrielleHellevoetsluisNieuwenhoornOostvoorneOudenhoornRockanjeTinteVierpoldersVoorne aan ZeeZwartewaal

Gemeente Voorne aan Zee en netbeheerder Stedin maken elektriciteitsnet klaar voor de toekomst

Advertentie

Voorne aan Zee – Netbeheerder Stedin en de gemeente Voorne aan Zee gaan samen aan de slag om het elektriciteitsnet klaar te maken voor de toekomst. Dit doet Stedin in de gemeente door nieuwe elektriciteitshuisjes te plaatsen en elektriciteitskabels te verzwaren.

Steeds meer mensen koken elektrisch, rijden in een elektrische auto of maken gebruik van een warmtepomp. Ook neemt het zelf opwekken van duurzame stroom toe, bijvoorbeeld via zonnepanelen. Om het elektriciteitsnet klaar te maken voor de toekomst is het in gemeente Voorne aan Zee nodig om het elektriciteitsnet te verzwaren. Stedin en de gemeente slaan de handen ineen om aan de toenemende vraag aan energie te voldoen, zodat meer en langere stroomstoringen voorkomen worden.

Netverzwaring in gemeente Voorne aan Zee

Om het elektriciteitsnet uit te breiden en te verzwaren, plaatst Stedin de komende jaren nieuwe elektriciteitshuisjes in de gemeente. In zo’n elektriciteitshuisje wordt middenspanning omgezet naar laagspanning, zodat het uiteindelijk als stroom uit het stopcontact komt. Ook wordt vanuit het elektriciteitshuisje de elektriciteit getransporteerd naar huizen en kantoren of bedrijven in de wijk. Naast het plaatsen van elektriciteitshuisjes worden ook elektriciteitskabels verzwaard, zodat aan de toenemende vraag kan worden voldaan.

Verzwaring lokale elektriciteitsnet

Voor het verzwaren van de kabels en het plaatsen van de elektriciteitshuisjes moeten in de gemeente Voorne aan Zee straten open. Dat kan tijdelijk overlast met zich meebrengen, maar uiteindelijk profiteert iedereen in de gemeente ervan. De werkzaamheden worden door Stedin in samenwerking met de gemeente Voorne aan Zee goed voorbereid en gecoördineerd. Stedin werkt de komende jaren in verschillende fases om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Meer informatie

Omwonenden ontvangen voordat de werkzaamheden beginnen een brief met aanvullende informatie van Stedin. Op sommige plekken zijn al voorbereidende werkzaamheden begonnen, zoals het tijdelijk openmaken van de straat. Dit doen we om te kunnen zien of de kabels en leidingen op de goede plaats in de grond liggen. 

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.