BrielleGemeente

Gemeente en ondernemers realiseren samen veilige fiets- en wandelroute in Brielle

Advertentie

Gisteren hebben de ondernemers van bedrijvenpark Seggelant in Brielle samen met wethouder Robert van der Kooi een veilige fiets- en wandelroute in gebruik genomen. De route zorgt ervoor dat fietsers en voetgangers op een veilige manier het bedrijventerrein op en af kunnen gaan. 

Gekozen is voor een oplossing waarbij tien ondernemers aan de Seggeweg een deel van hun grond ter beschikking hebben gesteld om de veilige fiets- en wandelroute te kunnen realiseren. Hiervoor heeft de gemeente een gebruikersovereenkomst afgesloten met deze ondernemers. Wethouder buitenruimte Robert van der Kooi: “Een fantastisch gebaar van deze ondernemers, anders hadden we een minder optimale situatie moeten realiseren tegen hogere kosten. Ik ben heel gelukkig met deze oplossing en met de manier waarop deze tot stand is gekomen!” Hierdoor kon een budgetvriendelijk fiets- en voetpad worden aangelegd, waardoor er geld overbleef om op andere plekken op Seggelant hobbels en kuilen in het wegdek te herstellen.

De ondernemers op het bedrijvenpark, die zijn verenigd in BIZ Seggelant, maakten zich zorgen over de verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers op bedrijvenpark Seggelant. Daarom hebben zij in juli 2022 het initiatief genomen voor een overleg met de voormalige gemeente Brielle. In dit overleg zijn verschillende mogelijkheden besproken om de verkeersveiligheid te verbeteren. BIZ-voorzitter Anette van den Bogaard: “Doordat we als BIZ een bijeenkomst organiseerden om de plannen van de gemeente aan te horen, kwamen we met elkaar tot de conclusie dat er meerdere mogelijkheden waren en dat het best een lastige puzzel was. Maar we kwamen er toch uit.”

BIZ Seggelant is een zogenaamde BedrijvenInvesteringsZone. Het is een vijfjarig plan van alle gevestigde ondernemers, dat zich richt op het verbeteren van de kwaliteit en duurzaamheid van het bedrijventerrein. Wethouder economische zaken Aart Jan Spoon: “Eén van de grote voordelen van zo’n BIZ is dat daarin dit soort zaken opgepakt en verder gebracht worden. Het bevordert de samenwerking tussen bedrijven op een hele positieve manier.” Meer info over BIZ Seggelant via www.seggelantbrielle.nl.

Foto: Gemeente Voorne aan Zee
Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.