Gemeente

Gemeente doneert € 1,- per inwoner voor wederopbouw in Turkije en Syrië

Advertentie

Gemeente Voorne aan Zee zal € 1,- per inwoner overmaken aan het VNG Fonds voor de wederopbouw van Turkije en Syrië. Dit werd donderdag 23 februari in de raadsvergadering van gemeente Voorne aan Zee vastgesteld.

De afschuwelijke gevolgen van de zware aardbeving in het zuiden van Turkije en het noorden van Syrië hebben de Turkse en Syrische gemeenschap diep geraakt. Deze ramp treft ook inwoners van onze gemeente, in de eerste plaats natuurlijk hen die familie, vrienden en kennissen hebben in het getroffen gebied. Ook van andere inwoners vernemen we dat zij intens meeleven. Burgemeester Peter Rehwinkel en loco burgemeester Peter Schop bezochten vorige week al de Turkse gemeenschap om medeleven te betuigen aan alle slachtoffers van deze verschrikkelijke natuurramp.

De aardbevingen hebben de wereld geschokt. Terwijl de reddingsteams nog steeds hun werk doen, zijn hulporganisaties begonnen met het inzamelen van geld om in het rampgebied eerste hulp te bieden. Het gemeentebestuur van Voorne aan Zee, raad en college gezamenlijk, hebben besloten ook: € 1,- per inwoner te doneren ten behoeve van de ramp in Turkije en Syrië. Het totaalbedrag van € 73.285,- zal overgemaakt worden aan het VNG Fonds. Hiermee levert de gemeente Voorne aan Zee een bijdrage aan de wederopbouw.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.