Overheid

Geld voor scholen die statushouders opleiden tot docent

Advertentie

Vanaf vandaag kunnen middelbare scholen in Nederland € 10.000 subsidie krijgen voor het opleiden en begeleiden van een statushouder die als docent aan de slag gaat. Doel van deze regeling is het verkleinen van de stap naar het onderwijs voor statushouders die potentie hebben om in Nederland voor de klas te staan.

Dit draagt bij aan het tegengaan van het lerarentekort en biedt deze nieuwkomers perspectief op de arbeidsmarkt.

Sinds enkele jaren zijn er in Nederland verschillende ondersteuningsprogramma’s om statushouders aan het werk te laten gaan als docent in het voortgezet onderwijs en hen hiermee toekomstperspectief te bieden. Om deze statushouders te helpen is er nu een subsidieregeling beschikbaar waar scholen gebruik van kunnen maken.

Een statushouder die als docent aan de slag gaat, levert een win-winsituatie op. Dit betekent een baan voor iemand die nieuw is in ons land en helpt het lerarentekort tegen te gaan. Met deze regeling geven we scholen een financieel steuntje in de rug voor de opleidings- en begeleidingskosten die hiermee gepaard gaan. Iedereen die kan en wil lesgeven hebben we keihard nodig.

Minister Paul (Primair en Voortgezet Onderwijs)

De subsidieregeling staat open voor statushouders waarvan hun buitenlandse lesbevoegdheid of buitenlandse getuigschrift Engelse taal, Franse taal, wiskunde, natuurkunde, scheikunde, informatica of techniek minimaal gelijk gewaardeerd is aan een Nederlands hoger-onderwijsdiploma.

Er is in totaal € 1 miljoen beschikbaar in deze subsidieregeling.

Advertentie
Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.