Brielle

Fototentoonstelling VRIJ te zien in Museum Den Briel

Advertentie

Van 14 oktober 2023 tot en met 1 april 2024 is de tentoonstelling ‘Vrij’ te zien in het Historisch Museum Den Briel in Brielle. Op groot formaat worden vijftien foto’s gepresenteerd van bijzondere hobby’s van Nederlanders. Eén van de foto’s is die van twee acrobaten, woonachtig in Hellevoetsluis: de Zotten.

De samenstellers van de tentoonstelling zijn de schrijvers en fotografen van de bijna vijf jaar durende rubriek Vrij in de weekendbijlage van NRC: Manouk van Egmond, Sanneke van Hassel, Folkert Koelewijn en Peter de Krom. Zij brachten een boek uit waarin-vanuit de bijna tweehonderd ontmoetingen voor de rubriek in NRC- 52 van de meest bijzondere Nederlanders en hun hobby’s zijn beschreven en gedocumenteerd die eerder in de rubriek in NRC waren opgenomen. Op basis van het boek werd de tentoonstelling samengesteld.

Met de fotoserie won fotograaf Folkert Koelewijn in 2022 de tweede prijs Zilveren Camera in de categorie documentair nationaal.

In de tentoonstellingsperiode staan verschillende activiteiten op het programma. Meer informatie hierover is binnenkort op de website van het museum te vinden.

Advertentie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.