Algemeen

FNV kondigt staking aan in het OV op 19 en 20 januari

Advertentie

Er is door FNV een staking aangekondigd op 19 en 20 januari. Zaterdag wordt er weer volgens de dienstregeling gereden.

Vakbond FNV heeft landelijke acties aangekondigd in het streekvervoer. Op donderdag 19 en vrijdag 20 januari a.s. Hou er rekening mee dat er dan in het hele land minder streekbussen rijden!

Wat zijn de gevolgen van deze staking? 

De kans is groot dat op donderdag 19 en vrijdag 20 januari een deel van de bussen wel rijdt, maar mogelijk (veel) minder dan normaal. Hoeveel bussen er wel of niet rijden, weten we pas op de dag zelf. 
We adviseren je daarom om op donderdag en vrijdag te kiezen voor ander vervoer. Of om thuis te werken als dat kan. Hou er in elk geval rekening mee dat bussen uit kunnen vallen, of niet op tijd rijden.

Actuele reisinformatie

Op de stakingsdagen vind je meer informatie op ebs-ov.nl. Wil je weten of jouw bus rijdt? Actuele reisinformatie vind je op de digitale borden bij de haltes en in de reisplanners (zoals 9292).

Goed om te weten: 

  • De Buurtbussen en de Hoppers rijden normaal..
  • Het gaat om een staking in het STREEKvervoer. Het stadsvervoer (zoals GVB, HTM en RET) valt buiten deze staking.

Achtergrond stakingsactie

Het FNV heeft vorig jaar al een paar keer opgeroepen om te staken over de CAO OV. Al deze keren konden we gemiddeld ongeveer 70% van de dienstregeling gelukkig wel gewoon rijden. We zijn blij met alle chauffeurs die zich inzetten om reizigers van A naar B te brengen. Vakbond FNV is het niet eens met de lopende cao Openbaar Vervoer (over 2022) die al is afgesloten. Daarom roept ze haar leden op om te staken. 

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.