AlgemeenBrielle

Extra flitspalen Groene Kruisweg Spijkenisse gaan vandaag aan

Advertentie

Wie te hard of door rood rijdt op de Groene Kruisweg in richting Brielle bij de kruisingen met de Borgtweg of de Hartelweg, krijgt binnenkort een boete. Vanaf vandaag, woensdag 28 februari, gaan twee extra flitspalen aan op deze kruisingen in Spijkenisse.

Volg ons WhatsApp-kanaal om op de hoogte te blijven. Klik op deze URL om lid te worden: https://whatsapp.com/channel/0029VaErz5mE50Uk6ksqJS3T

De provincie Zuid-Holland, de politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag hierdoor aanpassen en dat de verkeersveiligheid op de kruisingen verbetert. 

De flitspalen staan op de N218 en N493 (Groene Kruisweg) richting Brielle, op de kruisingen met de Borgtweg en de Hartelweg. Ze handhaven op de maximum snelheid van 50 km/uur en het negeren van rood licht. In de richting Rotterdam staan al twee flitspalen op deze kruisingen, daar komen in de andere richting nu flitspalen bij om de kruisingen nog veiliger te maken. Het Openbaar Ministerie besloot de flitspalen op verzoek van de provincie Zuid-Holland en de politie te plaatsen. Op de Groene Kruisweg wordt vaak te hard en door rood gereden en er gebeuren regelmatig ongevallen.

De N493 / N218 is een belangrijke en drukke doorgaande route en ontsluitingsweg. De maximumsnelheid op de kruisingen is 50 km/uur. Op het kruispunt met de Borgtweg steken ook veel kwetsbare verkeersdeelnemers zoals fietsers over. Te hard en door rood rijden vormt op deze kruisingen een groot risico.

Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid. De flitspalen zijn al een tijd geleden geplaatst. In de afgelopen periode zijn de flitspalen getest. Vanaf 28 februari krijgen alle overtreders een boete. Flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie is verbeterd. Het Openbaar Ministerie beoordeelt dan, na overleg met de politie en de provincie, of handhaving met een flitspaal langer noodzakelijk is. 

Advertentie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.