Rockanje

Enquete Dorpsraad Rockanje; onvoldoende of afwezige straatverlichting

Advertentie

Rockanje – Als dorpsraad hebben we vele meldingen gehad waarvan bewoners vinden dat ze verbeterd moeten worden. We hebben deze opmerkingen bekeken en besloten om een schouw te organiseren op het gebied van veilige straatverlichting.

Waarom dit onderwerp? Er komen veel opmerkingen over kapot straatwerk, achterstallig onderhoud openbaar groen, vuil op straat, te snel rijden, etc. Allemaal ook belangrijke zaken die irritaties opleveren. Als iets gewoon niet opgelost wordt kan de dorpsraad hier altijd een gesprek met de gemeente over beginnen, maar deze onderwerpen zijn minder geschikt voor een schouw.

We hebben twee onderwerpen gehoord die wel geschikt zijn voor een schouw met de gemeente en dat zijn gebrekkige of afwezige straatverlichting waardoor een onveilig gevoel ontstaat en Rolstoel en rollator-vriendelijke dorpskern.

We hebben ervoor gekozen om een eerste poging te doen met Onveilige Straatverlichting zodat deze knelpunten in de zomer opgelost kunnen worden voordat het donker weer invalt. We moeten ons beperken tot het gebied waar de gemeente zeggenschap heeft en ons dus moeten beperken tot de bebouwde kom. Want daarbuiten is het gebied van Rijkswaterstaat.

We willen de schouw, in aanwezigheid van medewerkers van de gemeente, organiseren op donderdag 13 april om 21.00 uur .

Wij willen u vragen de enquête in te vullen en in te sturen voor 1 april zodat we op basis van deze input een loopplan kunnen maken. Dus als u een locatie opgeeft houdt u dan deze datum vrij in uw agenda.

Bij de schouw wordt uw toelichting gevraagd en zullen foto’s gemaakt worden. Hieruit ontstaat een overleg met de gemeente hoe dit knelpunt opgelost kan worden en zullen we als dorpsraad toe zien op uitvoering.

Klik hier om naar de enquête te gaan

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.