Algemeen

Eindelijk weer zomerse temperaturen

Advertentie

Aan het einde van deze werkweek kunnen we eindelijk weer zomerse temperaturen verwachten. Als het in De Bilt zomers warm wordt is dat de eerste dag met 25 graden of meer sinds 15 juli.

Gemiddeld zijn de laatste tien dagen van juli en de eerste tien dagen van augustus de warmste van het jaar, maar dit jaar liet de zomer het juist in deze periode afweten. De maximumtemperatuur in De Bilt lag eind juli gemiddeld rond 21 graden en in augustus tot nu toe slechts rond 19 graden.

Zondag 6 augustus bereikte de zomerdip een dieptepunt met een kouderecord. Met slechts 15,8 graden in De Bilt was het de koudste 6 augustus ooit gemeten. Daarbij viel in grote delen van het land veel regen en kwam het lokaal tot wateroverlast.

Terugkeer van de zomer

Deze week herstelt de zomer zich. Vandaag en woensdag is het al een stuk aangenamer weer dan zondag, maar droog en warm zomerweer is het nog niet. De neerslag is wel grotendeels beperkt tot lichte buien. Dinsdagavond kan het een tijdje aaneengesloten regenen. Woensdag blijft het op de meeste plekken al droog en wordt het 19 tot 23 graden. Deze donderdag wordt de beste dag van de week met veel zon, weinig wind en maxima van 22 tot 26 graden. Vrijdag kan het nog iets warmer worden, maar is wel kans op enkele buien. De vooruitzichten voor het komende weekend en begin volgende week zijn niet volop zomers, maar ook zeker niet slecht. Er is dagelijks kans op een bui, maar er wordt ook elke dag zo’n zes uur zonneschijn verwacht. De temperatuur lijkt uit te komen tussen 21 en 24 graden en dit is heel gebruikelijk half augustus.

Advertentie
Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.