GemeenteBrielleHellevoetsluisOostvoorneOudenhoornRockanjeTinteVierpoldersZwartewaal

Eerste Voorne aan Zee penning uitgereikt aan Co van Kleef

Advertentie

Op maandag 12 februari verraste burgemeester Peter Rehwinkel de heer Co van Kleef uit Zwartewaal met de Voorne aan Zee penning. Deze nieuwe onderscheiding werd tijdens een korte, feestelijke bijeenkomst in de oude trouwzaal van het gemeentehuis van Voorne aan Zee voor de eerste keer uitgereikt.

Volg ons WhatsApp-kanaal om op de hoogte te blijven. Klik op deze URL om lid te worden: https://whatsapp.com/channel/0029VaErz5mE50Uk6ksqJS3T

De Voorne aan Zee penning is een onderscheiding voor inwoners die een bijzondere bijdrage geleverd hebben aan een sociaal, maatschappelijk, economisch of cultureel project, een heldendaad, sportprestatie of een andere bijzondere prestatie hebben verricht.

De Voorne aan Zee penning werd uitgereikt aan Co van Kleef, inwoner van Zwartewaal. Hij heeft meegedacht over het beperken van de geluidshinder van de omgeleide havenspoorlijn over de Rozenburgsesluis en de Theemsweg, tegenover Zwartewaal. Omdat het nieuwe spoortracé dichterbij Zwartewaal kwam te liggen, werd een toename van geluid verwacht. Hierover was veel bezorgdheid onder de inwoners. Co van Kleef, een gepensioneerd trillings- en geluidsexpert, heeft een aantal voorstellen bij het project Theemswegtracé ingeleverd om het treinlawaai te verminderen. Veel oplossingen bleken overeen te komen, zoals het idee om de viaducten en bruggen te bekleden met materiaal dat geluid dempt. Daardoor werden ze door de projectorganisatie Theemswegtracé ook daadwerkelijk uitgevoerd. Co van Kleef werd hierdoor een ambassadeur van het project en kon met zijn inzicht en het vertrouwen dat de inwoners in hem hadden, de ongerustheid wegnemen. Tijdens de bouw van het Theemswegtracé heeft Co van Kleef de bouwplaats verschillende keren bezocht. Niet alleen uit persoonlijke interesse maar ook om te kijken of de eerder besproken maatregelen ook echt uitgevoerd werden.

De nieuwe havenspoorlijn is in november 2021 in gebruik genomen en de zorgen over toename van geluid zijn niet uitgekomen. Voor zijn inzet en betrokkenheid is veel waardering door de inwoners van Zwartewaal, de projectorganisatie Theemswegtracé, maar ook door de gemeente. Dat heeft het college doen besluiten om Co van Kleef deze onderscheiding toe te kennen.

Voorne aan Zee heeft meerdere gemeentelijke onderscheidingen. Wilt u ook iemand voordragen voor een onderscheiding, kijk dan op onze website www.voorneaanzee.nl/gemeentelijke-onderscheidingen.

Advertentie
Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.