Politiek

Eerste raadsvergadering Voorne aan Zee niet op rolletjes

Advertentie

“Integriteit hoort het allerhoogst  in ons vaandel te staan.” Deze woorden sprak waarnemend burgemeester Peter Rehwinkel maandagavond uit op de eerste vergadering van de gemeenteraad van Voorne aan Zee. Na een reeks van plichtplegingen, zoals de beëdiging van 35 raadsleden en vaststelling van al eerder afgesproken zaken, volgde het agendapunt met politieke lading: de presentatie van het bestuursakkoord (op hoofdlijnen) van het nieuwe college. Dat college bestaat uit IBV, VVD, PVaZ (Partij Voorne aan Zee) en BVNL.

De beëdiging van wethouders verliep overigens niet geheel op rolletjes. Het nieuwe college gaat zeven wethouders tellen. Vijf van hen werden maandagavond beëdigd. Voor de eedaflegging van nog twee nieuwe bestuurders wordt over twee weken een extra raadsvergadering belegd. Om speciaal daarvoor op te komen draven voelden de oppositiepartijen niks. Dat kan immers ook op de reguliere vergadering die een week later plaatsvindt, meende men. Uiteindelijk moest hierover worden gestemd. Opvallend was dat IBV-raadslid Margriet den Brok met haar stemgedrag de oppositie hierin steunde. Kersvers waarnemend burgemeester Rehwinkel had overigens een extra drukke avond. De burgemeestersketting bleek nog in de maak en een raadsvergadering voorzitten zonder zo’n sieraad van gezag is natuurlijk geen gezicht, zo zal hij gedacht hebben. Naast hem hingen de drie kettingen van de opgeheven gemeenten Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne. Gedurende de vergadering werden hem op plechtige wijze door de bode de drie kettingen per toerbeurt omgehangen.

Deze bijdrage is geleverd door Christiaan van Bremen. Christiaan woont namens RegioVoorneaanZee.nl de raadsvergaderingen bij.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.