GemeenteBrielleHellevoetsluisOostvoorneOudenhoornRockanjeTinteVierpoldersZwartewaal

Eerste gemeentelijke onderscheiding Voorne aan Zee uitgereikt

Advertentie

1 januari 2023 ging de nieuwe gemeente Voorne aan Zee van start. En bij een nieuwe gemeente hoort ook een nieuwe gemeentelijke onderscheiding. Tijdens de tweede nieuwjaarsreceptie van deze gemeente reikte burgemeester Peter Rehwinkel donderdag 11 januari de eerste gemeentelijke onderscheiding uit; De Bronzen Schelp.

De eer om deze te ontvangen was voor Eric Meerman uit Hellevoetsluis.

Nieuwe onderscheiding

De voormalige gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne hadden elk hun eigen gemeentelijke onderscheiding. Deze mooie traditie om als gemeente waardering te tonen aan inwoners willen we in Voorne aan Zee graag voortzetten. Een onderscheiding als teken van waardering van de gemeente en de lokale gemeenschap voor personen (of instellingen) die een voorbeeldfunctie vervullen in Voorne aan Zee of iets bijzonders hebben gedaan. Het gaat om inwoners die zich gedurende een langere periode op vrijwillige basis en zonder eigenbelang inzetten voor de gemeenschap, bijvoorbeeld op sociaal, maatschappelijk of cultureel gebied.

Burgemeester Rehwinkel

In oktober werden kunstenaars in Voorne aan Zee uitgenodigd om een ontwerp in te dienen voor de nieuwe gemeentelijke onderscheiding. Uit de verschillende inzendingen is een nieuwe onderscheiding gekozen, gemaakt door kunstenares Else Mulder-van Gemeren. Het kunstwerk is geïnspireerd op de contouren van Voorne aan Zee en de binding met de Zee. Een schelp, als passend symbool voor onze mooie kustgemeente Voorne aan Zee. Een beschermende schulp waarin eenieder zich veilig mag voelen.

Eerste ontvanger

De eerste Bronzen Schelp is donderdagavond uitgereikt aan Eric Meerman. Hij heeft zich al meer dan 20 jaar bijzonder verdienstelijk gemaakt voor de samenleving en wel binnen Scouting Hellevoetsluis, zowel plaatselijk, regionaal als landelijk. Hij is het gezicht van de scouting en vertegenwoordigt met scouting ook buiten de gemeentegrenzen Voorne aan Zee. Hij is betrokken bij de Sinterklaasintocht in Hellevoetsluis (ook bij de landelijke organisatie daarvan), alsook bij de dodenherdenking. Hij organiseert, betrekt, regelt, motiveert, initieert, zoekt samenwerking en verbinding. Zijn werkzaamheden komen ten goede aan meerdere groepen inwoners. Hij is een voorbeeld voor de gemeenschap! Voor het college van burgemeester en wethouders genoeg reden om aan Eric Meerman de allereerste Bronzen Schelp uit te reiken.

Advertentie
Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.