AlgemeenOproepenRockanje

Eend van plastic ring bevrijd in Rockanje

Advertentie

Rockanje – Afgelopen vrijdag kreeg Zwanengroep Zuid-Holland een melding van een eend met een flessen ring om haar hals en snavel. Het was voor vrijwilligers van de Zwanengroep geen makkelijke klus om een eend te vangen die nog kan vliegen.

Volg ons WhatsApp-kanaal om op de hoogte te blijven. Klik op deze URL om lid te worden: https://whatsapp.com/channel/0029VaErz5mE50Uk6ksqJS3T

Op zaterdag kregen ze opnieuw een melding van de betreffende eend en is er toch een poging gedaan. Omdat de eend op een eilandje lag, werd de boot ingezet om de een te bereiken.

Maar deze liet zich zoals verwacht niet vangen. Omdat het dier niet echt veel energie meer had werden er nog een paar pogingen gedaan in een smal slootje. Uiteindelijk lukte het om samen met de melder de eend te vangen.

De ring werd afgeknipt waarna het dier even op adem kon komen in de dierenambulance van de Zwanengroep.

Helaas krijgt de Zwanengroep vaker van dit soort meldingen, maar zijn zeker niet nodig als iedereen zijn troep niet langs het water of op straat gooit. Dus nogmaals: Ruim je rotzooi op!

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.