OostvoorneVoorne aan Zee

Duurzaamheidslening voor bedrijven zorgt voor energieneutraal kantoor Kolpa van der Hoek Makelaars

Advertentie

Oostvoorne – Dankzij de duurzaamheidslening van gemeente Voorne aan Zee is het kantoor van Kolpa van der Hoek Makelaars in Oostvoorne bijna energieneutraal. Zo plaatsten zij 60 zonnepanelen en een hybride warmtepomp. Ook de auto’s rijden allemaal elektrisch op de zelf opgewekte stroom.

Sebastiaan van der Velden van Kolpa van der Hoek is blij met de duurzaamheidslening die zij via de gemeente kregen om de investeringen te doen: “We zijn zelf actief in huisvesting en worden dagelijks geconfronteerd met de behoefte om woningen en bedrijfspanden te verduurzamen. Wij willen daar zelf in voorop lopen, zodat we het goede voorbeeld kunnen geven. Daar komt bij dat onze energierekening bleef stijgen en dat hebben we nu een halt toegeroepen.”

Duurzaamheidslening

De voormalige gemeente Hellevoetsluis had al enkele jaren een duurzaamheidslening voor bedrijven en organisaties. Die lening is nu voor de hele gemeente Voorne aan Zee beschikbaar. Wethouder Peter Schop (groene energie): “Met de lening kunnen we alle ondernemers binnen Voorne aan Zee de kans geven om met energiebesparing en groene energie aan de slag te gaan. Dit kan bijvoorbeeld met zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers of groene daken.”

Kolpa van der Hoek was de eerste die hier gebruik van maakte: “Stefan Romijn van Stichting Stimular, die als duurzaamheidscoach voor de gemeente werkt, wees ons op de lening met een lage rente. Hij hielp ons bij de aanvraag. Het aanvraagproces liep soepel, binnen enkele weken hadden we een besluit van de gemeente. Daarna konden we de aanvraag bij Svn indienen, waarna we de lening al snel ontvingen. Stefan hielp ons ook nog met de aanvraag van subsidies. Ik kan iedereen aanraden om gebruik te maken van de lening en de hulp van de duurzaamheidscoach.”

Lening aanvragen of duurzaamheidscoach inschakelen

Meer weten over de duurzaamheidslening voor bedrijven en organisaties? Kijk op www.voorneaanzee.nl/verduurzaming-bedrijven. Ondernemers en organisaties kunnen ook contact opnemen met de duurzaamheidscoach Stefan Romijn voor vragen over de lening of voor andere vragen over duurzame maatregelen. Dit kan via telefoonnummer: 010-2382827 of e-mail s.romijn@stimular.nl.

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.