AlgemeenOostvoorneRockanje

Dorpsraad Oostvoorne ziet kansen voor een Best of nature fietsroute langs het strand

Advertentie

Oostvoorne – De gemeenten Westvoorne, Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Veere zijn benoemd tot de beste duurzame natuurbestemming wereldwijd, oftewel the Best of Nature! Daarmee laat het Zuidwestelijke deltagebied Lake Tahoe (VS) en San Isla (Ecuador) achter zich.

De Best of Nature fietsroute Westvoorne leidt je langs de vele hoogtepunten van de streek. Maar (nu nog) niet langs het strand van Oostvoorne en Rockanje.

Uit de recent gehouden enquête binnen Voorne aan Zee, via het burgerpanel betreffende elementen die van belang zijn binnen de omgevingsvisie, blijkt uit het onderdeel “kustdorpen” dat men stranden en recreatie belangrijk vindt. Daarnaast benadrukken de inwoners een aantal zaken die zij belangrijk vinden, bijvoorbeeld dat de stranden voor iedereen bereikbaar en toegankelijk moeten zijn. Ook noemen zij vaak dat ze het belangrijk vinden dat de stranden er schoon en uitnodigend uitzien.

Een voorstel van een inwoner van Oostvoorne, dat in het bezit is van de Dorpsraad Oostvoorne, sluit hierop aan. Ook deze inwoner geeft aan dat er b.v. een fietspad vanuit Oostvoorne achter/ op of voor de duinen richting Rockanje kan worden aangelegd.

Dit voorstel kun je uitbreiden met het plaatsen van uitkijkpunten langs het fietspad, fietsparkeerplaatsen en vanaf een fietsparkeerplaats een inlooppad, door de duinen, richting strand. Dit voorstel is ook opgenomen in de brief die de Dorpsraad Oostvoorne aan de verantwoordelijke wethouders heeft gestuurd, waarin zij aandacht vraagt voor het Oostvoornse strand en waarin bovenstaande suggestie is opgenomen.

De Dorpsraad Oostvoorne hoopt dat de aangedragen suggesties/ ideeën de wethouders inspireren tot het aanzetten van gerichte acties, met aandacht voor het creëren van een aantrekkelijke recreatieve waarde van het strand van Oostvoorne.

De brief die de Dorpsraad Oostvoorne aan de verantwoordelijke wethouders heeft gestuurd, waarin zij aandacht vraagt voor het Oostvoornse strand en waarin bovenstaande suggestie is opgenomen, is op te vragen via info@dorpsraadoostvoorne.nl.

Kijk voor meer informatie over de best of nature fietsroute op: https://www.duurzaamwestvoorne.nl/nieuws/fiets-de-best-of-nature-fietsroute/

Advertentie
Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.