Alles lezen? Kies voor PREMIUM

Klik hier voor meer informatie
AlgemeenOostvoorne

Dorpsraad Oostvoorne nodigt inwoners uit voor inloopmiddag

Advertentie

Oostvoorne – Op 2 maart 2024 organiseert de Dorpsraad Oostvoorne een inloopmiddag in cultureel centrum De Man, Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne De inloopmiddag is van 13.00 tot 16.00.

Volg ons WhatsApp-kanaal om op de hoogte te blijven. Klik op deze URL om lid te worden: https://whatsapp.com/channel/0029VaErz5mE50Uk6ksqJS3T

De Dorpsraad Oostvoorne is in januari 2023 gestart en kijkt graag, samen met de inwoners, vooruit. De uitgevoerde enquête geeft genoeg (actie)voer voor de toekomst. Met informatie vanuit de inwoners wil de Dorpsraad kijken naar prioriteiten, om zo de uitslag van de enquête meer “behapbaar te maken” zodat ze de instanties, die nodig zijn om zaken te realiseren, goed en inhoudelijk beargumenteerd kunnen informeren.

Diverse partijen zullen tijdens de inloopmiddag aanwezig zijn om de inwoners te informeren en hun vragen te beantwoorden. Deze partijen zijn:

 • Politie over handhaving, jeugd, ouderen, verkeer, inbraak preventie, etc
 • Handhaving (vanaf 14.00) – De rol van de handhavers binnen de gemeente.
 • Havenbedrijf Rotterdam over “industrie in de achtertuin” en de energietransitie projecten met aandacht voor mogelijke effecten op onze leefomgeving.
 • Dorpsraad Oostvoorne Wat is en doet een Dorpsraad? De rol van de Dorpsraad als verbinder tussen gemeente en inwoners. Maar ook aandacht voor de mogelijkheid van bewonersinitiatieven. Ook zal er aandacht worden geschonken aan participatie trajecten, waarbij de Dorpsraad is betrokken, zoals o.a. de ontwikkelingen bij de omliggende industrie en de ideeën verzamelen hoe hier inwoners bij te betrekken.
 • Dorpsraad Oostvoorne zal op deze middag ook een toelichting geven op de uitkomst van de gehouden enquête. Ten aanzien van het ophalen van zwerfafval kunnen er suggesties worden ingebracht over de aanpak en de benodigde middelen.
 • Gemeente Voorne aan Zee over Duurzame energie en de rol van de Energiecoaches en -fixers

Op deze middag zullen de Dorpsraadleden een toelichting geven op enkele resultaten uit de enquête en samen met de aanwezigen kijken wat door de straat/wijk ook zelf kan worden aangepakt/opgepakt, zoals:

 • Gevaarlijke kruisingen, Hardrijdend verkeer, Agressief rijgedrag, Gevaarlijke oversteekplaatsen
 • Sociaal Culturele voorzieningen
 • Openbare ruimten-Zwerfafval. Hier kunnen inwoners meedenken over hoe we het verzamelen kunnen organiseren en wat ervoor nodig is.

“Samen dorp zijn”

Wil de Dorpsraad ook mogelijk maken door middel van een suggestieblad. De Dorpsraad wil graag van inwoners suggesties ontvangen over elementen die ook van invloed zijn op een prettige en leefbare omgeving en zijn opgenomen in de Dorpsvisie Oostvoorne uit 2021, zoals:

 • Wat zijn de mogelijkheden om de recreatieve waarde van het Oostvoornse strand te behouden of te verbeteren?
 • Jeugd en ouderen
 • Verenigingen
 • Kunst en cultuur/monumenten

De middag biedt een gevarieerd aanbod en de mogelijkheid om vertegenwoordigers van de gemeente Voorne aan zee, Politie, Handhaving, Energiecoach en Dorpsraadbestuursleden en dorpsgenoten te ontmoeten en samen na te denken over het leefbaar houden van ons dorp Oostvoorne, nu en in de toekomst.

Zien ze u, inwoner van Oostvoorne, op 2 maart 2024 in cultureel centrum De Man, Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne? De inloopmiddag is van 13.00 tot 16.00.

De middag heeft een “vrije inloop”, maar wel met het verzoek dat de bezoekers zich toch even aanmelden via info@dorpsraadoostvoorne.nl

Advertentie
Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.