AlgemeenOostvoorne

Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zondag live vanuit Oostvoorne

Advertentie

Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondagavond uit vanuit hotel ‘t Wapen van Marion in Oostvoorne. Daar praten presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij onder meer over de toekomstige grootschalige opslag van ammoniak in de Europoort. Inwoners van de gemeente Voorne aan Zee, onder de rook van het industriegebied, maken zich zorgen over hun veiligheid.

Duizenden arbeidsmigranten wonen en werken in de regio in de land- en tuinbouw en industrie. Maar woonruimte is schaars en plannen voor speciale woonparken kunnen rekenen op verzet van omwonenden.

Bestsellerauteur Judith Visser woont en werkt in de Voornse duinen. Hoe verwerkte zij die omgeving in haar meest recente roman Het meisje met de halve ster? Ook praten Erik en Frank met oud profwielrenner Maarten den Bakker die nog altijd baalt van de keer dat hij net naast een etappezege in de Tour greep. En: welke bijzondere natuur ging verloren toen vogeleiland De Beer verdween door de aanleg van de Europoort?

Wally Slot komt vertellen over zijn tijd als frontman van Lemming. Volgens De Muziekencyclopedie “een uit Rockanje afkomstige glitterrockband, die halverwege de jaren zeventig opzien baart met theatrale shows met monsters, stripteasedanseressen, rook en explosieven.” Er is livemuziek van eenmansband en troubadour Ivo Gleeman uit Brielle.

U bent van harte welkom om de uitzending op 26 november bij te wonen. Locatie: hotel ‘t Wapen van Marion, Zeeweg 60, Oostvoorne. Inloop 19.30 tot 20.00 uur. De radio-uitzending is van 20.00 tot 22.00 uur en is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en nporadio1.nl

Advertentie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.