AlgemeenBrielleHellevoetsluisOostvoorneOudenhoornRockanjeTinteVierpoldersZwartewaal

Dierenverzekeringen in de lift: grote toename in populariteit

Advertentie

Huisdiereigenaren sluiten vaker een dierenverzekering af, 36% stijging in het aantal afgesloten dierenverzekeringen ten opzichte van 2019. Dat blijkt uit onderzoek van Overstappen.nl . Het belangrijkste argument van de huisdiereigenaren is dat de dierenartskosten stijgen en daardoor de rekeningen onbetaalbaar worden.

Stijging aantal afgesloten dierenverzekeringen

We zien op basis van eigen data een groeiende trend in de populariteit van dierenverzekeringen. In 2020 was er een groei in het aantal afgesloten dierenverzekeringen van 21% ten opzichte van het voorgaande jaar, als gevolg van een stijging in huisdierenbezit tijdens de corona crisis. Deze groei zette door in 2021 met 23% en in 2022 met 20%. In 2023 nam het aantal afgesloten dierenverzekeringen nog sterker toe met een groei van 36%. Het overgrote deel van de verzekeringen werd afgesloten voor honden.

De groei weerspiegeld een groeiend bewustzijn van de noodzaak van medische zorg voor huisdieren en de uitdaging van onverwachte kosten voor huisdiereigenaren.

zegt Jean-Paul Würsten, expert dierenverzekeringen bij Overstappen.nl

Meerdere factoren toename populariteit

De stijgende populariteit van dierenverzekeringen wordt door meerdere factoren gedreven. Een maatschappelijke trend waarin honden en katten als volwaardige gezinsleden worden beschouwd, speelt hierbij een belangrijke rol. Tegelijkertijd dragen de toenemende medische kosten bij aan de beslissing om vaker een dierenverzekering af te sluiten. Deze ontwikkelingen stimuleren huisdiereigenaren om bescherming te zoeken tegen de sterk stijgende medische kosten.

Heftige gevolgen van hoge kosten

“De stijgende kosten bij dierenartsen zetten huisdiereigenaren onder druk. De beste zorg wordt verlangt zonder daarbij concessies te hoeven doen in verband met de kosten van de behandeling”. Deze situatie resulteert in het overwegen van euthanasie voor huisdieren, een vaker beroep doen op het noodfonds van de Dierenbescherming, of het uitstellen van dierenartsbezoeken als gevolg van financiële moeilijkheden bij het bekostigen van de benodigde zorg.

Volg ons WhatsApp-kanaal om op de hoogte te blijven. Klik op deze URL om lid te worden: https://whatsapp.com/channel/0029VaErz5mE50Uk6ksqJS3T

Advertentie
Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.