Algemeen

Die ene knal kan zomaar de rest van je leven door dreunen ……..

Advertentie

Net als de afgelopen jaren is het ook nu weer raak. Hondeneigenaren worden bruut geconfronteerd met één van hun grootste angsten.

De hond loopt weg, vlucht en reageert niet op commando’s en ander roepen.

Er achteraan, zoeken, hopen dat hij/zij toch reageert en weer in je armen terecht komt. Maar vaak tevergeefs en de zoektocht begint……

Facebook, Twitter, Politie, Speurhonden teams, Dierenambulance, mensen in de buurt…..noem maar op, alles en iedereen wordt op de hoogte gesteld. Veel mensen gaan mee zoeken of houden oren en ogen extra open. Iedereen met een beetje hart voor dieren leeft met je mee. Her en der word de hond in kwestie (waarschijnlijk) gesignaleerd maar eenmaal ter plaatse……..

En de zoektocht duurt voort….Terwijl het vuurwerk steeds heftiger wordt.

Je angsten nemen de overhand en vele doemscenario’s spoken door je hoofd. Waar is je lieverd? Hoe is het met je grote vriend(in)? Kan hij/zij nog benaderd worden? Als er maar geen gevaarlijke wegen overgestoken worden waarbij…………

Al luistert je hond nog zo goed en is er normaal gesproken geen of weinig angst te bekennen of te zien, met deze dagen smeek ik mensen bijna om hun hond aan de lijn te houden. Ook de eerste dagen van het nieuwe jaar want de restjes vuurwerk moeten blijkbaar ook opgemaakt worden.

Veel honden hebben standaard schrik voor vuurwerk en onweer. Het is iets heel natuurlijks en hoort er bij. Het is aan ons, als eigenaar, de voor jouw hond geldende en werkende geborgenheid te bieden.

Er zijn ook honden die het ogenschijnlijk niets deert, als die knallen. Wees erop behoedt en ervan bewust dat knal op knal voor een opbouw van angst kan zorgen. Hierin hoeft je hond geen signalen te geven of geeft ze heel subtiel af. Dan kan die ene knal net de druppel zijn waardoor je trouwe maatje het op een vluchten zet. Dat wil je niet, nooit!

Wees dus verstandig en neem je verantwoordelijkheid (want dat hoeven we veelal niet te verwachten van de vuurwerkgooiers), lijn je hond aan!! Gebruik een driepuntstuig Dan heb je altijd controle, blijft je hond veilig en jij slaapt lekker……

Die ene knal kan zomaar de rest van je leven door dreunen ……..

Tekst; Vermiste en gevonden dieren Rockanje e.o.

Foto; Heart4alldogs

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.