PolitiekBrielleHellevoetsluisOmliggende plaatsenOostvoorneRockanje

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen

Advertentie

Op vrijdagochtend 25 november 2022 heeft burgemeester Junius van Hellevoetsluis de openbare zitting geleid van het centraal stembureau voor de vaststelling van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezing van afgelopen woensdag 23 november. Onder toezicht van een goed gevulde zaal heeft zij samen met de overige leden de stemaantallen, zetelverdeling en toewijzing van de zetels aan de kandidaten definitief vastgesteld. Er waren geen bezwaren. Alle tien de deelnemende partijen komen in de gemeenteraad met de zetelverdeling zoals hieronder aangegeven.

De uitslagen per stembureau en het proces-verbaal van het centraal stembureau en de namen van de 35 gekozen raadsleden zijn terug te vinden op de website van gemeente Hellevoetsluis of via de shortlink: .

Aantallen zetel (raadsleden per partij): 
IBV6665 stemmen (11 zetels)
VVD3773 stemmen (6 zetels)
GroenLinks/Pvda2512 stemmen (4 zetels)
CDA1768 stemmen (3 zetels)
Partij Voorne aan Zee1717 stemmen (3 zetels)
BVNL1690 stemmen (2 zetels)
ONS Brielle1625 stemmen (2 zetels)
D661469 stemmen (2 zetels)
FvD1004 stemmen (1 zetel)
Vrij Voorne952 stemmen (1 zetel)

Vervolgproces informatiefase

Na afloop van de bijeenkomst van het centraal stembureau hebben de lijstrekkers onder voorzitterschap van burgemeester Junius kort gesproken over de vervolgstappen. IBV heeft als grootste partij gemeld graag samen met de VVD in gesprek te gaan met alle partijen. Deze gesprekken vinden plaats onder voorzitterschap van de heer H. van Lith op maandagmiddag 28 en dinsdagmiddag 29 november. Doel van de informatiefase is te onderzoeken of coalitievorming op basis van een werkbare meerderheid van de raad mogelijk is en te komen tot de meest logische variant van een coalitie. Het resultaat van deze gesprekken wordt zodra mogelijk teruggekoppeld aan de partijen waarbij alle partijen kunnen reageren op de voorgestelde voorkeursvariant, die daarna (in de formatiefase) wordt uitgewerkt.

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.