Algemeen

De tijd van het maaien is weer aangebroken

Advertentie

Westvoorne – De zoogtijd waarin reeën hun kalveren in het hoge gras verstoppen valt precies samen met de periode dat er wordt gemaaid. Een jong reekalf heeft geleerd zich ‘ te drukken’ bij gevaar en vlucht dus niet voor onheil.

Om zo veel mogelijk maai slachtoffers te voorkomen zal natuurdrone-team Westvoorne ook dit jaar weer actief zijn. Het natuurdrone-team Westvoorne heeft twee vrijwillige drone teams met warmte beeldcamera beschikbaar die in verband met de beperkte tijd zo efficiënt mogelijk kunnen worden ingezet in het ‘ree rijke’ werkgebied Westvoorne (Oostvoorne, Rockanje en Tinte).

Zeker bij percelen waar regelmatig reeën worden gezien is het zoeken naar reekalveren noodzakelijk!

Hoe hebben we de meeste kans om maai slachtoffers te voorkomen?
– Maak de avond voor het maaien het perceel ‘vreemd’ door het ophangen van plastic zakken of zilver papier.
– Schakel als perceeleigenaar of loonwerker zo vroeg als mogelijk het drone-team in als u weet dat er gemaaid gaat worden op percelen waar reeën (in de naaste omgeving ) lopen.
– Het meeste effect heeft het als er vrijwel direct na het dronen gemaaid kan worden. Mocht dit lastig zijn, loop dan ook nog eens in linie met meerdere personen het perceel af, zo kort mogelijk voor het maaien.
– Maak eveneens gebruik van ‘wildredders’ op uw machine.
– Maai een patroon waarbij het wild van het perceel wordt afgedreven, bijvoorbeeld van binnen naar buiten.
– Pas, zeker met grotere machines, de rijsnelheid aan.

Als vrijwilligers van het ‘Red het Reekalf’, natuurdrone-team Westvoorne willen wij graag in samenwerking met de perceeleigenaren en loonwerkers zo veel mogelijk maai slachtoffers zien te voorkomen. Dus gaat uw maaien of heeft u opdracht tot maaien gegeven in de gemeente Westvoorne, neemt u dan (zo vroeg mogelijk) contact op met één van de onderstaande telefoonnummers zodat we in overleg kunnen bekijken wat wij als vrijwilligers voor u als perceeleigenaar of loonwerker kunnen betekenen.

TELEFOONNUMMERS:
???? Jan de Roon (06) 542 95 286
???? Jaqueline van Hoey Smith (06) 236 65 304
???? Wim vd Velde (06) 532 45 769
???? Olga Kegel (06) 504 11 135

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.