Hellevoetsluis

De parel van Hellevoetsluis kan nog meer glans krijgen

Advertentie

Het Zuidfront hoort voor velen tot de mooiste plekjes van Hellevoetsluis. Een open plek met een schitterend uitzicht over het Haringvliet. Voor dit gebied en het naastgelegen Land van Paling is een toekomstvisie opgesteld. Daarin is te zien hoe het gebied nog veel meer uitstraling en beleving kan krijgen dan nu het geval is. De openheid van het gebied blijft in de visie behouden. De gemeenteraad heeft de visie op 14 december 2022 vastgesteld.

In de gemeenteraad is veel enthousiasme over de visie, en over de manier waarop deze tot stand is gekomen. Dit gebeurde met inbreng van een breed samengestelde klankbordgroep, waarin zowel bewoners, ondernemers als andere maatschappelijke, culturele en recreatieve organisaties deelnamen. Alle betrokkenen hechten veel waarde aan de openheid van het Zuidfront en Land van Paling. Het is niet de bedoeling het gebied vol te gaan bouwen, wel om het mooier te maken dan nu, met meer uitstraling voor zowel inwoners als bezoekers. De gemeenteraad vindt dit proces een voorbeeld van hoe een goed participatietraject eruitziet, en met een mooi eindresultaat. 

Het CDA geeft aan tevreden te zijn dat rekening is gehouden met de unieke waarden van dit gebied, en dat er geen woningbouw of hoog gebouw op het Zuidfront komt. Ook PvdA en Groen Links zijn blij dat er geen groot en hoog hotel komt aan het Haringvliet. IBV vindt het een mooie visie en is blij dat ook ondernemers de visie omarmen. De VVD noemt het Zuidfront de parel van Hellevoetsluis, die nog meer glans kan krijgen. In de visie wordt recht gedaan aan de geschiedenis, is aandacht voor recreatie, groen en het uitzicht, geeft de partij aan, maar ook voor bescheiden bebouwing. D66 hoopt dat de nieuwe gemeenteraad voortvarend aan de slag gaat met het vervolg, om er iets moois van te maken. 

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.