AlgemeenBrielleHellevoetsluisOostvoorneOudenhoornRockanjeTinteVierpoldersZwartewaal

Commissaris van de Koning Jaap Smit kondigt afscheid aan

Advertentie

Jaap Smit vertrekt als commissaris van de Koning in Zuid-Holland. Hij gaat op 1 september 2024 met pensioen. Dat kondigde hij op 13 oktober aan in de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Hij zal de Koning verzoeken hem per 1 september volgend jaar ontslag te verlenen. In de PS vergadering zei Jaap Smit, die in maart 67 jaar wordt, dat hij vanaf zijn aantreden – op 1 januari 2014 – voortdurend met volle energie en motivatie voor de provincie Zuid-Holland aan de slag is geweest en dat zal doen tot september volgend jaar. “Dan maak ik plaats voor een ander die ik deze eervolle functie van harte gun.”

Jaap Smit benadrukte dat hij zich als commissaris van de Koning tot zijn afscheid blijft inzetten voor goed bestuur, een sterke economie, hechte gemeenschappen en een provincie die, met uitgestoken hand, in de samenleving wordt gezien als organisatie waar je wat aan hebt, waar je zaken mee kunt doen en die resultaten boekt.

Advertentie
Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.