GemeenteBrielleHellevoetsluisOostvoorneOudenhoornPolitiekRockanjeTinteVierpoldersZwartewaal

College Voorne aan Zee stelt nieuwe wegsleepregeling voor per 1 januari 2024

Advertentie

Het college van B&W van Voorne aan Zee legt de gemeenteraad één nieuwe wegsleepverordening voor de gehele gemeente voor. Op dit moment zijn er nog drie verschillende regelingen van kracht vanuit de voormalige gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne.

Op 21 december neemt de gemeenteraad een besluit over de wegsleepverordening die, na goedkeuring gaat gelden vanaf 1 januari 2024.

Als de gemeenteraad akkoord gaat met de nieuwe wegsleepregeling, worden de regels vanaf 1 januari 2024 voor de hele gemeente hetzelfde. Staat een voortuig hinderlijk of gevaarlijk geparkeerd of op een plaats waar niet geparkeerd mag worden? Dan wordt het voertuig weggesleept. Ook tijdens evenementen mag op aangegeven plekken niet worden geparkeerd. Staat een voertuig toch in zo’n gebied, dan kan de gemeente het voertuig weg laten slepen. Kosten voor wegslepen en het bewaren van het voertuig zijn voor rekening van de foutparkeerder. Komt een foutparkeerder net aanlopen als het voertuig wordt weggesleept, dan worden hiervoor kosten in rekening gebracht. Op dit moment is dat alleen het geval in de voormalige gemeente Brielle. Straks geldt dit voor de hele gemeente.

De gemeente Voorne aan Zee heeft als fusiegemeente tot 1 januari 2025 de tijd om regels van de voormalige gemeenten te harmoniseren.

Advertentie
Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.