Politiek

Burgemeesters geven startsein voor verkiezingscampagne

Advertentie

Dinsdag 25 oktober hebben burgemeester Gregor Rensen (Brielle), Milène Junius (Hellevoetsluis) en Henk de Graad (locoburgemeester Westvoorne) het startsein gegeven voor de verkiezingscampagne. Vanaf nu zullen de tien partijen die meedoen, proberen de stem van de inwoner van Voorne aan Zee voor hun partij te winnen. 
Op 1 januari 2023 gaan onze huidige gemeenten samen in de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. Daarom hebben wij op woensdag 23 november 2022 herindelingsverkiezingen. Alle inwoners van Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne, van 18 jaar en ouder, mogen dan een stem uitbrengen voor de nieuw te vormen gemeenteraad. In veel gevallen ook als u niet de Nederlandse nationaliteit heeft.

Uw stem is belangrijk

En uw stem is belangrijk. De gemeenteraad beslist namelijk over plannen en regels in uw gemeente. Bijvoorbeeld over verkeer, woningbouw en veiligheid. Door uw stem uit te brengen heeft u invloed op de manier waarop Voorne aan Zee straks wordt bestuurd. 

Keuze

Om u alvast op weg te helpen bij uw keuze, komt u de deelnemende politieke partijen de komende weken op verschillende plekken tegen. Zo stellen zij zich voor in een verkiezingskrant die begin november in het Briels Nieuwsland, Groot Hellevoet en Weekblad Westvoorne verschijnt. Ook kunt u zich de komende weken verder in de partijen verdiepen tijdens verschillende debatten. Op zaterdagen 5 en 19 november rijdt er een verkiezingsbus rond met daarin de partijen die enkele openbare locaties aandoen en dan graag het gesprek met de inwoners aangaan. En is er op zaterdag 19 november een verkiezingsmarkt in het winkelcentrum de Struytse Hoeck in Hellevoetsluis. De overige activiteiten vindt u op www.naar1gemeenteopvoorne.nl/verkiezingen

Stempas

Uiterlijk 9 november 2022 valt uw stempas door de brievenbus. Deze heeft u nodig om op de dag van de verkiezingen uw stem uit te brengen. We vertrouwen erop dat u op 23 november 2022 gebruik maakt van uw stemrecht. Laat uw stem horen! Zo levert u een waardevolle bijdrage aan de toekomst van Voorne aan Zee.

Je hebt een mooie stem. Gebruik hem. 
Kies op 23 november 2022 mee voor Voorne aan Zee

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.